Штурмові бригади на Прикарпатті: як формують та кого й для чого набирають

З 23 січня 2023 року в ГУ Нацполіції України в Івано-Франківській області проводять рекрутингову роботу щодо зайняття вакантних посад середнього та молодшого складу поліції...

З 23 січня 2023 року в ГУ Нацполіції України в Івано-Франківській області проводять рекрутингову роботу щодо зайняття вакантних посад середнього та молодшого складу поліції Департаменту поліції особливого призначення — об’єднана штурмова бригада Нацполіції України «Лють».

«Лють» — це організований підрозділ нового зразка, який створений на базі двох полків спеціального призначення «Сафарі» та «Цунамі». «Лють» призначена для відсічі та стримування збройної агресії росії проти України. Підрозділи складатимуться виключно з добровольців, якими керує патріотизм.

«Таких людей дуже багато в нашій державі, зокрема й на території нашого регіону. Важливо наголосити, що йдеться саме про рекрутинг, а не мобілізацію. До основних завдань належить відсіч збройної агресії окупантів.

Хочу сказати, що в бригаді «Лють» буде бронетехніка, бойові машини піхоти, БТР, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння», — уточнив начальник ГУ Національної поліції в області Сергій Безпалько.

Формування відбору кандидатів відбувається наступним чином: спершу громадянин подає заявку для вступу до цієї бригади, його запрошують для оформлення подальших документів.

Наступний крок — тестування, військово-лікарська комісія, здача нормативів фізичної підготовки та співбесіда-інтерв’ювання.

Після співбесіди та всіх етапів відбору кандидатів чекає практичне навчання та злагодження з іншими підрозділами сил оборони для здобуття практичних навичок тактичної та домедичної допомоги, використання різної техніки та озброєння за участю висококваліфікованих спеціалістів.

Усі добровольці бригади «Лють» після перемоги продовжуватимуть службу у цій бригаді в ролі миротворців на деокупованих територіях або будуть призначені на інші посади у підрозділах Нацполіції України.

Осіб, які ввійдуть до складу штурмової бригади Нацполіції «Лють», забезпечуватимуть достойною заробітною платою. Це рішення вже прийняли. Відтак, її сума стартуватиме від 25 тисяч гривень.

«Якщо зараз у поліцейського зарплата становить 17 тисяч гривень, і це з урахуванням усіх підвищень, то наш співробітник у бригаді отримуватиме від 25 тисяч гривень.

Надалі з додатковими виплатами, в залежності від умов служби: 30 тисяч та 70 тисяч гривень.

Крім того, в разі необхідності учасників бригади «Лють» забезпечать медичною допомогою та санітарно-курортним лікуванням.

Також нададуть право на отримання житла за кошти держави та грошову компенсацію за винайм житла. Учасники бригади зможуть отримати й статус учасника бойових дій»,  — наголошує Безпалько.

Категорії
Місто
Новини
Loading...