Протистояння “реданів” та “офників”: у Франківську на батьків активних учасників склали протоколи

В Україні набули популярності нові підліткові рухи “Редан” та “Антиредан” (“офники”) – учасники яких влаштовують масові бійки між собою. Не оминуло це й Івано-Франківська....

В Україні набули популярності нові підліткові рухи “Редан” та “Антиредан” (“офники”) – учасники яких влаштовують масові бійки між собою. Не оминуло це й Івано-Франківська.

Так, 26 лютого кілька десятків підлітків бігали центральними вулицями міста у пошуках опонентів – “реданів”. Наразі поліція встановила всіх учасників зібрання у Франківську та провела з ними профілактичні бесіди. А на батьків активних учасників склали протоколи, пише Галка.

“Субкультура ця створена в росії. Правоохоронні органи працюють, щоб не допустити існування такої групи на території нашої області та території України, – пояснила керівник відділу ювенальної превенції ГУНП Алла Бойчук. – Щодо активних учасників зібрання, то ми провели бесіду. Ми з ними попрацювали. Відносно батьків складенні протоколи“.

Також поліцейська наголосила, що зараз серед підлітків активно проводять заходи профілактики.

“Зараз ми проводимо заходи із загальної профілактики. Ми йдемо в школи. Ми йдемо до дітей. Ми працюємо з невеликими групами дітей, які скупчуються у центральній частині міста. Люди активно повідомляють на спецлінію 120, якщо вони десь бачать такі скупчення дітей, чи інше незрозумілі зібрання молоді. Також моніторимо соцмережі”, – додала Бойчук.

Довідково: ПВК “Редан” — нова молодіжна субкультура, яка нібито виступає проти “офніків” (сучасна назва гопників та хуліганів), “скінхедів” та осіб незвичної зовнішності. Своєю чергою “офніки” почали привселюдно принижували підлітків, які не відповідають загальноприйнятим для них “нормам” зовнішнього вигляду. Вони ображають, знущаються, б’ють, обрізають волосся та привселюдно роздягають однолітків.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...