Заслухали, обговорили, проголосували

34-та чергова сесія Івано-Франківської міської ради була багатою на рішення. Відтак, підтримали проект «Про врегулювання питань теплопостачання». Згідно з яким понад 2 тисячі квартир,...

34-та чергова сесія Івано-Франківської міської ради була багатою на рішення.

Відтак, підтримали проект «Про врегулювання питань теплопостачання». Згідно з яким понад 2 тисячі квартир, які обслуговувалися СТЕКом, таки відключать від централізованого опалення. Однак серед депутатів виникли дискусії щодо того, за чий кошт проводитимуть роботи з відключень у квартирах іванофранківців. Руслан Марцінків заявив, місто готове допомогти. 

«Місто розуміє цю проблему, ми беремо на себе розроблення положення і фінансову допомогу кожній квартирі у сумі 50 тисяч гривень на індивідуальне опалення. Для міського бюджету це будуть великі видатки, тому що порахуйте, навіть цю кількість будинків помножити на кількість квартир, і помножити на 50 тисяч гривень. Це суттєва допомога кожній родині, розумію про ту проблему, яку ви кажете, про те, що це буде важко зробити, я думаю, що спільними зусиллями все-таки легше 38 будинків пропрацювати. Крім того, з цих 38-ми будинків 19 вже мають дозволи на відключення. Вони раніше ухвалили рішення, але основною проблемою було відсутність коштів для переходу на індивідуальне опалення», – заявив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Відтак депутати міської ради прийняли зміни і доповнення до програми допомоги місцевим господарствам. Програма підтримки сільського господарства працює, однак обранці вирішили, фінансове заохочення за ведення господарки доступне не лише великим фермам, а й звичайним ґаздам, які тримають худобу. 

«Зокрема бюджет міста буде підтримувати звичайних селян, які утримують коней, це є 5 тисяч гривень, людина може подати заявку, але не більше ніж 20 тисяч гривень. Так само, хто утримує корів, так само місто буде дотувати 3 тисячі на одну одиницю, але не більше ніж 2 одиниці. Аналогічно по козах і вівцях, так само місто готове долучитись і виділяти кошти на суму 2 тисячі гривень на одну одиницю, але не більше 50 тисяч гривень. Так само бджолярство, ми готові допомагати», – розповів детальніше про рішення заступник міського голови Микола Вітенко. 

Нагородили 40 кращих учнів Івано-Франківської ТГ, які протягом року отримуватимуть стипендію від міської ради. 14 випускників отримають по 2 тисячі гривень щомісяця упродовж навчального року, решта 26, одержуватимуть по 1 тисячі щомісячно. Про головні рішення 34-ї чергової сесії міської ради підсумував Руслан Марцінків. 

 «Ми ухвалили програму сільського господарства, де збільшили кількість переліку тих, хто зможе отримати компенсацію з міського бюджету, ухвалили проект рішення першої черги по відключенню централізованого опалення і будемо видавати по 50 тисяч гривень, тобто допомагати людям відключитися в мікрорайоні СТЕК. Дуже важливо, що сесія розглянула ряд питань, які від нас очікували від нас люди. Мова йде про питання матеріальних допомог, питання депутатського фонду, питання земельних питань, тому сесія робоча, і сесія надзвичайно важлива», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Категорії
Місто
Новини
Loading...