Комплексний благоустрій на Коновальця, 103

Вперше за 40 років мешканці двору на Коновальця, 103 почули під своїми вікнами гуркіт техніки та стукіт інструментів. Умілі руки майстрів наводять тут лад....

Вперше за 40 років мешканці двору на Коновальця, 103 почули під своїми вікнами гуркіт техніки та стукіт інструментів.

Умілі руки майстрів наводять тут лад. Бо ремонту двір не бачив чотири десятиліття. А в часі війни люди вже й не надіялись на покращення благоустрою. Однак, неодноразово писали звернення – і добились свого. Робота кипить – натішитись не можуть.

«Це той двір, який дуже довго чекав змін та ремонту. Звертались неодноразово до мене як до депутата, до міського голови і в цьому році здійснилися такі очікування плани і прохання мешканців. За планом тут буде мощення проїзної частини двору бруківкою, облаштування нових паркомісць, адже є проблема з паркуванням, тому  розширюють паркувальні зони. А також поміняють старі лавки на нові», – відзначив Ігор Корсун, депутат від округу.

Загалом тут заплановано роботи на понад 800 метрів квадратних – все, аби мешканцям було зручно. А ще, щоб красиво – зберігають зелену зону та облаштують клумби.  

«Продовжуємо роботи на дворах на вулиці Коновальця. Попереднього року ми тут завершили два двори: Коновальця, 99, 101. Продовжуємо цю лінію далі. Зараз активно ведуться роботи на Коновальця, 103. Робимо тут міжбудинковий проїзд, входи до під’їздів, лавки ставимо, відмостки – такий невеликий комплексний благоустрій. Площа робіт – більше 800 квадратів бруківки та покриття», – пояснює Ігор Сенчук, перший заступний директора Департаменту благоустрою.

Мешканці радіють – кажуть: ремонт важливий не лише для них, бо поруч є школа та дитячий садок, тож через їхній двір постійно ходять діти. Раніше – мусіли оминати і перестрибувати калюжі, а зараз – буде рівненько і чисто. 

«Я живу в цьому будинку більше 20 років. Але сусіди мої, які живуть тут від початку , як будинок здався в експлуатацію – тобто це вже більше 40 років кажуть, що ще жодного разу не було ремонту прибудинкової території. Ми зверталися, писали дуже багато звернень до Руслана Романовича та до Ігоря Корсуна (нашого депутата). Нарешті в цьому році ми дочекалися. Чесно кажучи, не думали, що цього року буде ремонт в зв’язку із обставинами в країні. Але дякуємо, що знайшли кошти та виділили їх для ремонту нашого двору. Цей двір потребував ремонту не лише для мешканців, але тут поруч є садочок, школа – багато дітей ходять до школи цим двором. Раніше було так, що діти скакали по калабанях, або йшли по проїжджій частині. Тому дуже дякуємо, це дуже доречно, вчасно», – каже Леся Марковецька, мешканка двору. 

Ще одна мешканка двору, багатодітна мама Ірина Мушак радіє, адже раніше у дворі болото було, доводилось обходили кругом. А зараз тішиться, що робітники працюють і двір стане затишним.

Ярина Іванова мешканка будинку додає, колись з візочком було погано пересуватися. «Було дуже погано, у нас покриття фактично тут уже не було. А ще багато мешканців мають власне авто і важко було припаркуватися: яма на ямі і важкий заїзд, було жахливо. А тепер звичайно, не порівняти, бо рівненько й гладенько. І зелену зону лишили. Це також дуже важливо, бо дерева, смерічки ми садили самі, бо хочеться зеленого куточка, щоб свіже повітря для діток і щоб було гарно біля дому, не було сміття і вигляд був гарним й естетичним. Дуже тішуся, що нарешті у нас буде порядок».

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків переконує, попри те, що зараз непростий час – тил має жити і розвиватись. Тому в Івано-Франківську заплановано ремонт 50 дворів та 50 тротуарів. Також активно рівняють вулиці в селах громади. 

«Ми український тил і ми повинні показати, що життя тут триває. Незважаючи ні на що, ми працюємо. Робимо місто гарним, комфортним. Дуже важливо, щоб люди, які повертаються і наші військові, які приїжджають з війни і ті, хто сюди вимушено приїхав відчували, що є майбутнє, є перспектива. Тому перемога буде обов’язково. На цьому комунальному фронті ми теж показуємо успіхи. Незважаючи ні на що – продовжуємо працювати, робити благоустрій для прибудинкових територій», – резюмує очільник міста. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...