В Івано-Франківській громаді близько 25% дітей харчуються в школах за кошти міського бюджету

В Івано-Франківську на оперативній нараді в міського голови говорили про харчування дітей в закладах освіти. Заступниця очільника громади, директор Департаменту освіти та науки Вікторія...

В Івано-Франківську на оперативній нараді в міського голови говорили про харчування дітей в закладах освіти. Заступниця очільника громади, директор Департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко розповіла про особливість харчування в школах та садках і нове сезонне меню.

Вона додала, що у 2023 році у місті збільшили цінову пропозицію щодо вартості харчування дітей відповідно до вікових груп та норм харчування. Також укладено нове сезонне чотирьохтижневе меню по погодженню Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Садочки

«Вартість харчування в садочках складається з 70% батьківської оплати і 30% становить доплата з міського бюджету. Загальна вартість харчування дітей в дошкільних групах коштує 95 гривень, в ясельній – 63 грн.», – повідомила Вікторія Дротянко.

У садочках громади налічується майже 10 тисяч дітей. Станом на березень 2381 дитина отримує пільгове харчування в ДНЗ. Сюди відносяться такі категорії як діти з числа ВПО, сироти, діти з особливим освітніми потребами, діти учасників бойових дій та діти з багатодітних і малозабезпечених сімей.

Школи та ліцеї

Є заклади освіти, які самостійно готують їсти і мають своїх штатних кухарів. Таких у місті – три. Ще 53 заклади користуються кейтерингом, тобто довозять їжу для учнів. Також в трьох освітніх закладах Франківської громади здійснюється підвіз гарячого харчування.

«З бюджетних коштів одноразовим гарячим харчуванням забезпечено учнів 1-11 класів – це 4900 школярів, також учні 1-11 класів – 3919 дітей і за рішенням педагогічної ради 182 дитини, які відвідують групи продовженого дня», – зазначила директор департаменту.

Вікторія Дротянко наголосила, що це близько 25% дітей громади , які харчуються безкоштовно. Вони всі відносяться до пільгових категорій.

На сайті Департаменту освіти та науки створено розділ «харчування» , де відображається харчування в кожному закладі з відповідними фотографіями та інколи навіть відео.

Категорії
Місто
Новини
Loading...