В Івано-Франківську тривають роботи з благоустрію дворів

З вулиці Шевченка до озера через відремонтований двір. Місто взялося облагороджувати прохідний дворик у середмісті. Саме через Шевченка 68-72 найшвидше та найзручніше перейти на...

З вулиці Шевченка до озера через відремонтований двір. Місто взялося облагороджувати прохідний дворик у середмісті.

Саме через Шевченка 68-72 найшвидше та найзручніше перейти на Мазепи до міського озера. Однак роками там був розбитий асфальт, де утворювались вибоїни з болотом. 

«Раді, що нам роблять цю бруківку. Самі бачите, які залишки, що тут неможливо було пройти. Напевно, не один десяток років тому тут був асфальт. І уже був таким собі, болото фактично. А тепер гарно зроблять. Бачу, тут ще будуть гарні квітники. Гарно хлопці роблять і видно, що швидко», – зауважує мешканка Шевченка 72 Оксана Середюк.

Зелена зона на тисячу квадратів у центрі міста. Руслан Марцінків запевняє, цей прохідний дворик стане затишним та квітучим. За проектом тут будуть місця для паркування авто мешканців, зелена територія для відпочинку та комфортний перехід до озера.

«Давно вже люди звертаються, щоби тут зробити благоустрій, тому що дана територія є прохідною і достатньо велика кількість людей ходить, адже це центральна частина міста. Тому ми прийняли рішення цього року зробити тут благоустрій. Зробити цей дворик. Буде гарний дворик в центральній частині міста. Тут зелена зона, дерева, хочеться, щоби було багато зелені, озеленення. Щоби ця територія була така, яка подобалась мешканцям і гостям нашого міста», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Також у дворі планують висадити дерева, квіти та кущі. За словами заступника директора Департаменту благоустрою Андрія Гаврилківа, облагороджуючи двір, братимуть до уваги побажання мешканців прилеглих будинків. 

«Тут є близько 1100 квадратів. Ця територія буде забруковано. І 125 квадратів було облаштовано еко-бруку під паркувальні місця. Також заплановано встановлення лавок, урн та висадження зелених насаджень. Адже тут і клумба така передбачена, то ми там висадимо гарні високорослі дерева. Можливо, кущики, якщо мешканці не будуть проти», – розповідає заступник директора Департаменту благоустрою Андрій Гаврилків.

Мешканці навколишніх будинків цього двору неодноразово зверталися щодо ремонту. Через тяжку ситуацію в країні роботи тут були під питанням. Однак взятися за ремонт таки вдалося. Депутат міської ради від цього округу Сергій Абрам’якзапевняє, окрім облаштування двору, планують зробити пішохідний перехід або встановити додатковий світлофор. Адже з настанням тепла людей тут побільшає.  «На моєму окрузі це перший двір, який робиться цього року. Дякуємо ЗСУ і дякуємо Богу, що все вдається. Двір уже, бачите, набирає красивих барв. Тут буде і клумба, і переходи. І також тут ще плануємо зробити пішохідних перехід або ще додатково світлофор поставити, тому що якраз величезний трафік людей переходить туди на озеро. І от зараз на комісії з безпеки руху, в яку я вхожу, зараз вивчаємо це питання, щоб якось покращити тут перехід для людей», – резюмує депутат Івано-Франківської міської радиСергій Абрам’як.

Категорії
Життя
Новини
Loading...