Страсна п’ятниця: Як в івано-франківській катедрі виносили Плащаницю

Сьогодні, 14 квітня, у християн Страсна п’ятниця. Саме в цей день Христос добровільно віддав Себе на хресну смерть заради людей. Головним обрядом у цей...
Сьогодні, 14 квітня, у християн Страсна п’ятниця. Саме в цей день Христос добровільно віддав Себе на хресну смерть заради людей.

Головним обрядом у цей день є винесення Плащаниці, яка символізує полотно, в яке був загорнутий Ісус Христос після зняття з хреста.

Варто зауважити, що це єдиний день в році, коли не правиться Служба Божа, є лише Вечірня з винесенням Плащаниці, яку в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового відслужив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні Єпископа-помічника Владики Миколи Семенишина, великої кількості душпастирів та семінаристів.

Під час обходу Плащаницю почергово несли священнослужителі. Сотні вірян долучилися до цього Богослужіння та з сумом слідували за процесійною ходою. Після обходу навколо фігури Матері Божої на майдані Шептицького Плащаницю поклали на приготований стіл прикрашений квітами і свічками.

Митрополит Володимир з Єпископом-помічником Владикою Миколою та священниками відслужили спеціальну молитву, а опісля приступили до Плащаниці. Варто зауважити, що в Архікатедральному соборі можна приступити до Плащаниці сьогодні до 21 години.

Категорії
Життя
Новини
Loading...