Фільм Антоніо Лукіча “Люксембург, Люксембург” презентували у Франківську

За кілька днів після прем’єри стрічки «Люксембург, Люксембург» знімальна група приїхала до Івано-Франківська та презентувала фільм глядачам. Зустріч з творцями фільму відбулася 21 квітня...

За кілька днів після прем’єри стрічки «Люксембург, Люксембург» знімальна група приїхала до Івано-Франківська та презентувала фільм глядачам.

Зустріч з творцями фільму відбулася 21 квітня у кінотеатрі “Люм’єр”, пише Ратуша.

З глядачами зустрілися режисер Антоніо Лукіч і актори Аміль та Раміль Насірови, які зіграли головні ролі у стрічці.

Після показу фільму вони вийшли до глядачів, які могли особисто поставити питання творцям фільму.

Під час зустрічі режисер Антоніо Лукіч пригадав, як запропонував братам Насіровим знятися у фільмі — зробив це через месенджер, тож брати довго не бачили його повідомлення.

Аміл Насіров розповів, як на зйомках йому довелося доїти козу, але у фінальний монтаж ця сцена не потрапила.

А Раміл Насіров запропонував усім, хто хоче поділитися своїми враженнями від фільму, зробити це у вигляді донатів на потреби Збройних сил України, завдяки яким стрічку можуть дивитися глядачі.

«Ще в дитинстві я познайомився з хлопцями з Лубен, які тоді розмовляли суржиком. Тоді я познайомився з особливістю мови цього регіону, яка дуже запам’яталася мені та зацікавила. Згодом, коли я вже знав, що акторами нового фільму будуть близнюки Аміл та Раміл, то одразу зрозумів, що за сценарієм вони мають бути з Полтавщини. Потім почали обирати між Миргородом, Ніжином та Лубнами, та все ж зупинилися на останньому варіанті. Це місто асоціюється у мене з суржиком, що ідеально підходило по сценарію», – поділився режисер.

Зйомки фільму “Люксембург, Люксембург” завершились ще 2021 року. За три дні до початку повномасштабної війни Аміл та Раміл вперше подивились фільм, в якому знімались, а саме — його чорновий монтаж.

Фіналізували стрічку вже після 24 лютого в умовах повітряних тривог та блекаутів. Втім, це не завадило міжнародній прем’єрі фільму, яка відбулась на 79-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі у програмі “Горизонти”.

Прокат фільму стартував 13 квітня. У центрі сюжету – брати-близнюки, які вирушають у Люксембург, аби побачити свого давно зниклого батька. Вони дізнаються, що він важко хворий, тож ця зустріч може бути останньою.

Категорії
Дозвілля
Новини
Loading...