«Чорна п’ятниця» змінює формат

Традиційно у п’ятницю міський голова Руслан Марцінків вийшов проінспектувати спільно з комунальниками вулиці Івано-Франківська. Цього разу відвідали двори мікрорайону Позитрон. Під пильним оком голови...

Традиційно у п’ятницю міський голова Руслан Марцінків вийшов проінспектувати спільно з комунальниками вулиці Івано-Франківська. Цього разу відвідали двори мікрорайону Позитрон.

Під пильним оком голови та комунальників вулиці Вовчинецька, Стуса та Миколайчука. Під час двохгодинного інспектування у цьому районі міста зафіксували кілька десятків проблемних об’єктів. Такі як незасипані ями у міжбудинкових проїздах, неорганізовані доріжки для безпечного переходу мешканців, а також благоустрій дитячих майданчиків, парковок та інше. Більший акцент, за словами очільника Івано-Франківська, цієї «Чорної п’ятниці» ставили на благоустрій. Якщо раніше здебільшого акцентували на освітніх та медичних закладах, то сьогодні з настанням тепла головним є благоустрій. 

«Тут важливо біля Гранд базару зробити благоустрій капітальний, і ми бачимо як його зробити. Ми вже запланували ці кошти. Ми також побачили, що на вулиці Симоненка потрібно зробити доріжку, всередині в дворах декілька парковок треба поробити. Ну і поточний ремонт: десь треба забрати блок, десь треба поприбирати, десь треба, скажімо, позабивати ями тимчасово, поки немає капітального ремонту. Тобто вважаю, що це є дуже корисне і за декілька тижнів ми знов повернемось на Позитрон, подивимось, що зробили. В першу чергу буде цікавити поточний ремонт, ну і я надіюсь, що згодом також об’єкт «Гранд базар» отримає капітальні роботи. Кожного тижня ми будемо відвідувати той чи інший мікрорайон, але дуже важливо, що ми змінюємо формат. Тепер будемо ще повертатися і контролювати хід виконання робіт», – розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Усього близько 3-х десятків доручень, більшість з яких до перевірки їх виконання, за словами головного комунальника міста Михайла Смушака однозначно виконають. Також Михайло Смушак наголосив, що мікрорайон Позитрон не є найгіршим у місті, адже на його оновлення раніше вклали багато сил та коштів. 

«Є дуже багато дрібних доручень і їх одразу розписали на ті комунальні підприємства, які займаються утриманням міста, тому що це їхня відповідальність. Біля будинків – це є управителі будинків. Якщо там є зелені зони, скверики – в нас є інше комунальне підприємство «Благоустрій», вони будуть виконувати дрібні невеличкі роботи. Десь дерево побачили, що є сухе, десь сміття не забрали. Це все вирішується швидко і легко. Але є речі, які потребують великого фінансування. Це вже складність, тому що кошти у воєнний час – це не так просто. З 29-ти дрібних доручень, що я записав, левова частка – до 20-ти реально виконати. Будемо контролювати», – каже заступник міського голови, директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Облагороджуватимуть прибудинкові території та виконуватимуть дрібні ремонти комунальні підприємства «Благоустрій» та «Комфортний дім». Дороги та міжбудинкові проїзди має оновити «Муніципальна дорожня компанія», керівник цього комунального підприємства Віталій Бурко отримав таке доручення від голови міста. Окрім того, лататимуть ями на дорогах також працівники «Комфортного дому». За словами директора КП Василя Скиданчука, досвід таких робіт комунальники вже мають. 

«Наше підприємство зараз латає гудронатором, це дрібний гранітний щебінь, емульсія. Також міський голова дав доручення закупити каток та асфальт, створити нову бригаду і також робити латання ям асфальтом. Технологічно робота не є сильно складною для фахівців. Також хочу сказати, що в нас працює спеціаліст, він переселенець, працював на дорогах. Перейшов до нас минулого року і дуже багато досвіду нам передав, тому ми озброєні спеціалістами по ямкових ремонтах. Це не буде для нас складно. Минулого року ми вже навчилися це робити, цього року будемо продовжувати», – переконаний директор КП «Комфортний дім» Василь Скиданчук.

А вже за місяць інспекція «Чорної п’ятниці» на чолі з міським головою Русланом Марцінківим знову відвідають мікрорайон Позитрон, щоби перевірити виконання нинішніх доручень. Від сьогодні формат перевірок благоустрою різних районів міста зміниться.

Категорії
Місто
Новини
Loading...