Пропозиції, побажання, скарги – мер вислухав усіх!

У перший понеділок місяця міський голова Руслан Марцінків провів традиційний прийом громадян. Людей було, як завжди, багато. За понад 4 години прийому мер прийняв...

У перший понеділок місяця міський голова Руслан Марцінків провів традиційний прийом громадян. Людей було, як завжди, багато. За понад 4 години прийому мер прийняв близько 50 мешканців громади. 

«Ми звернулися зі скаргою до мера, адже недобросовісний підрядник, проводячи водогін через нашу територію, пошкодив ливневі системи водовідтоку. Засипав це  все піском, і каже, що так має бути. Гарантію дають тільки на відновлення покриття, але немає людини чи органу, яка понесе відповідальність за пошкодження супутніх комунікацій. Просимо Руслана Романовича з’ясувати це питання», – сподівається на допомогу Леся Паливода, учасниця ініціативної групи ЖК на вул. Макогона. 

Окрім комунальних питань,  проблем з недобросовісними забудівниками та підрядниками, є люди, які потребують матеріальної допомоги на лікування, також звертались і рідні військовослужбовців. Серед них і Ольга Слизюк.  Її чоловік воював ще з 2014 року. Потім звільнився і з початком повномасштабного вторгнення повернувся з Чехії, щоб боронити Україну від ворога. Брат також добровільно став на захист Вітчизни. Тому спільно з дружиною брата вони хочуть відкрити власну справу. 

«Чула про таку програму, як допомога військовим для бізнесу. Хотіла дізнатися точніше, як можна її реалізувати. Бо хотіла б з братовою жінкою відкрити басейн, типу реабілітаційний центр для діток з інвалідністю чи особливостями розвитку. Їм дуже потрібні емоції, з ними треба цілеспрямовано займатись, не так, як зі звичайними дітлахами. Хочемо, щоб такі послуги були доступнішими, аніж у приватних центрах», – розповідає Ольга Слизюк, дружина військовослужбовця. 

Надворі весна, тому питання благоустрою на часі. Мирон Косюк розповідає, що просив навести лад у дворі ще з 2019 року, але спершу був ковід, потім розпочалась війна. Тепер нарешті потрапив на прийом. 

«Прийшов з проханням, щоб нам зробили благоустрій двору на Короля Данила, 17. Там є приблизно – 350-400 квадратів, хочемо, щоб там постелили бруківку, поставили лавочки, бо зараз є лиш  великі калюжі та болото. Але сьогодні міський голова нам пообіцяв, тому думаю, що цього разу точно зроблять», – каже мешканець Мирон Косюк.

Міський голова одразу доручив взяти це питання на особистий контроль начальнику Управління капітального будівництва Роману Галіпчаку. 

«Це реально цього року зробити, звернулися мешканці двору на Короля Данила, 17. Ми виїдемо цього тижня і врахуємо всі побажання: де люди хочуть парковки зробити, зелені зони, щоб ми все обговорили та не було потім скарг. Думаю, що починаючи з червня місяця робота там кипітиме», – розповідає Роман Галіпчак, начальник Управління капітального будівництва. 

Щоб потрапити на особистий прийом до мера потрібно фізично записатись у Відділі звернень громадян Івано-Франківської міської ради. Міський голова зустрічається з мешканцями громади щомісяця. 

«Були питання щодо забудови, яку люди не можуть довести до логічного завершення, добудувати, отримати свідоцтво на право власності. Було багато людей, які звертались за матеріальною допомогою. Також були звернення від військових, які зверталися за покращенням житлових умов. Також звертаються люди за покращенням благоустрою. Здебільшого такі життєві питання, але найголовніше, що йде контакт, є розв’язання цих проблем, звичайно що не 100%, але більшість питань ми вирішуємо по суті. Звертаю увагу, що ми постійно спілкуємось, є прямі ефіри, є спілкування в соціальних мережах. Але кожен може прийти на прийом і розказати про свою проблему. Є багато й питань, котрі люди можуть вирішити самі, але не знають куди звернутися. Наприклад перерахунок пенсій – це не є в нашій компетенції, бо Пенсійний фонд не підпорядковується міській владі. Є питання державних пільг, є питання виділення житла для певних категорій людей, які не в компетенції міста», – підсумовує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...