Посівна кампанія в Івано-Франківській громаді: як триває

В Івано-Франківській територіальній громаді комунальне підприємство “Франківськ АГРО” станом на 15 травня засіяло 65 га поля. Зараз роботи ведуть на землі в селі Радча. Як...

В Івано-Франківській територіальній громаді комунальне підприємство “Франківськ АГРО” станом на 15 травня засіяло 65 га поля. Зараз роботи ведуть на землі в селі Радча.

Як триває посівна кампанія, Суспільному розповів виконувач обов’язків керівника підприємства “Франківськ АГРО” Дмитро Сергенюк, передає Фіртка.

“Працюємо інтенсивно, бо погода не дозволяє розтягувати в часі посівну. Як тільки є можливість, трошки сонця, вітру, щоб ґрунт підсох, ми відразу ж виходимо в поле. Зараз ми сіємо 20 га соняшника в селі Радча”, — каже Дмитро Сергенюк.

З його слів, до кінця тижня підприємство планує посадити ще приблизно 30 га сої.

Агроном “Франківськ АГРО” Денис Калинович каже: корективи в цьогорічну посівну внесла дощова погода.

“Ми планували вже відсіятися, закропити та відпочивати. Оскільки в нас день — дощ, а потім два дні треба чекати, аби висохло, тому трошки не встигаємо. Але наздоганяємо всі процеси. Я думаю, що ще тиждень і ми закінчимо свою роботу. Поки є погода, треба ловити всі дні, всі години. Працюємо допізна, понаднормово”, — каже Денис Калинович.

Виконувач обов’язків керівника підприємства Дмитро Сергенюк розповідає: через дощі частина посівних площ зараз є непридатною для обробітку. На окремих ділянках утворилися басейни з водою, проте, якщо вода зійде, їх засіють гречкою у червні.

Категорії
Новини
Новини
Loading...