“Їхав на швидкості 20 км/год”: суддя Тандир спробував зняти з себе звинувачення

Суддя Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир визнав провину у тому, що він насмерть збив нацгвардійця Вадима Бондаренка, з яким попрощалися у Черкаській області...

Суддя Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир визнав провину у тому, що він насмерть збив нацгвардійця Вадима Бондаренка, з яким попрощалися у Черкаській області 28 травня. Але суддя заперечує, що їхав з великою швидкістю та що був п’яним.

Про це він повідомив під час засідання Вищої ради правосуддя.

“Я їхав з невеликою швидкістю, я поясню, тому що були ще інші машини, я їхав у потоці. Там не такий потік, коли час-пік, але ще інші машини їхали. Я просто не пам’ятаю – до цих знаків чи після. Але я їхав у потоці машин, і там швидко їхати неможливо. Там пластикові загородження стоять, і їх швидко не проїдеш. Ну, 20 (кілометрів на годину – “Апостроф”), – зазначив Тандир.

Він не визнає, що був п’яним у момент інциденту та не знав про пляшку, яку знайшли під сидінням його авто.

“Я не знаю про цю пляшку. Я побачив це лише на фотографіях. Найімовірніше, вона в машині лежала ще до того, тому що я на фотографії бачив на пасажирському сидінні, на підлозі вона валялась”, – розповів заарештований суддя.

Водночас під час засідання Тандир визнав провину за збиття українського військовослужбовця та запевнив, що співпрацюватиме зі слідством. Він попросив вибачення у членів сім’ї загиблого Вадима Бондаренка.

Але суддя заперечує, що відмовлявся від здачі аналізів на вміст алкоголю у крові після аварії.

У свою чергу, представниця ДБР Тетяна Сапьян констатувала, що Тандир намагається маніпулювати судовим процесом. Але вже зібрано всі свідчення, факти та дані для доведення провини судді. Йому загрожує до 10 років ув’язнення за ст. 286-1 ККУ щодо порушення правил дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...