Під пологовим ярмаркували — ЗСУ допомагали

У Івано-Франківську відбувся благодійний ярмарок на підтримку наших захисників. На оновленій площі перед Міським клінічним перинатальним центром було людно. До ярмарку, приуроченому Міжнародному Дню...

У Івано-Франківську відбувся благодійний ярмарок на підтримку наших захисників. На оновленій площі перед Міським клінічним перинатальним центром було людно.

До ярмарку, приуроченому Міжнародному Дню захисту дітей, долучився колектив пологового будинку, волонтерські організації, а також ВПО. Тут, у 20-ти наметах продавали смаколики та сувеніри, проводили майстер-класи та вчать усіх охочих готувати бандерівські батончики. Усе, щоби допомогти та підтримати хлопців та дівчат із ЗСУ.

«Це є важливо, тому що таким чином наш заклад вважає, що ми докладаємося до нашої перемоги. Що ми таким чином допомагаємо нашим ЗСУ боронити наш край на передовій. Всі ті малюнки, пряники, тістечка, які зроблені нашими дітьми, відправлять  на передову. І всі ці кошти, які ми отримали на ярмарку, та ще додамо для того, щоби ми могли купити ще одну «пташку» і відправити для нашої тероборони на передову», – розповіла директорка Міського клінічного перинатального центру Марія Бойко.

Лікарка-терапевтка перинатального центру Наталія Солтис долучилася до ярмарку разом із донькою. На їх столику корисні десерти та напої із натуральних продуктів.

«Асортименти, звичайно, виготовлялися з натуральних продуктів. Для того, щоби було і корисно, і смачно. Десерти приготовлені з натуральних продуктів. Відповідно лимонад приготовлений зі свіжовичавленого апельсину і м’яти. Всі старалася для того, щоби допомогти нашим хлопцям та бійцям кожної хвилини», – розповідає лікарка-терапевтка Міського клінічного перинатального центру Наталія Солтис.

Магнітики, бантики, ляльки-мотанки та інші вироби ручної роботи виставив на ярмарок і 10-річний Захарій Тимчак. Сам він з-під Бахмута, з Іванівської громади. Розповідає, разом із мамою виготовляють різноманітні вироби для подібних ярмарків. А тепер Захарій збирав кошти на вишиванку для батька, який зараз боронить Україну. За домовленістю з ним, тато вдягне вишиту сорочку після перемоги. 

«Я допомагаю своєму татові на ЗСУ. І він сказав колись, що він не вдягне вишиванку, поки Україна не переможе повністю. І він хоче вишиванку до перемоги», – розповідає ВПО з Донецької області Захарій Тимчак.

Гільзи від 122-мм снаряду САУ «Гвоздики» перетворилися на справжній витвір мистецтва. Спеціально до ярмарку їх розмалювала голова профспілки міського перинатального центру Світлана Вінтонюк. Розповідає, гільзи особливі, бо привезені з найгарячішого міста на фронті. 

«Всі гільзи є з-під Бахмуту. Тим вони і цінні, що всі вони з-під Бахмуту, і це є в певній мірі знаково. Тому що дуже дорогою ціною давався цей керунок нашим захисникам. Не те, що вони цінні, вони безцінні. Ідея виникла розмалювати гільзи, щоби по-перше, була якась пам’ять, по-друге, щоби була якась користь», – розповідає голова профспілки Міського клінічного перинатального центру Світлана Вінтонюк.

Один із таких сувенірів організатори подарували міському голові Руслану Марцінківу. Розмальовану гільзу «Гвоздики» міський очільник охрестив нагадуванням про війну. Подарунок поповнить колекцію військових сувенірів. 

«Дуже тішуся, що міський пологовий будинок, де твориться життя, робить такі акції, заходи. Нехай зберемо кошти, допоможемо хлопцям, для того, щоби перемога була якнайшвидше. І дякую всім, хто долучився до цього заходу. Не тільки міському пологовому, але й всім організаціям, волонтерським організаціям, нашим освітянським організаціям і всім, хто доклався, щоб цей захід відбувся. У мене є вже гільза 44 бригади, я свого часу, дуже багато допомагав. І нагороджений відзнакою за допомогу. А це гільза буде нагадуванням про війну кожен день», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Загалом на благодійному ярмарку міського перинатального центру  зібрали на потреби ЗСУ понад 32 тисячі гривень.

Категорії
Дозвілля
Новини
Loading...