В Івано-Франківську поновлюють розмітку на дорогах

З настанням сухої і теплої літньої погоди, розпочато поновлення розмітки на вулицях Івано-Франківська. Про це Голос-Інфо дізнається від Михайла Смушака. Левову частку робіт планують...

З настанням сухої і теплої літньої погоди, розпочато поновлення розмітки на вулицях Івано-Франківська.

Про це Голос-Інфо дізнається від Михайла Смушака.

Левову частку робіт планують завершити вже до кінця поточного місяця.

Роботи згідно проведених тендерних закупівель в системі Prozorro виконують дві компанії – ТОВ «Трафік менеджмент груп» та ТОВ «Хімія парк».

Також роботи по нанесенню пішохідних переходів здійснює КП “Муніципальна дорожня компанія”.

Нанесення розмітки проводиться фарбою згідно ДСТУ 2587:2021 «Безпека дорожнього руху. Розмітка дорожня. Загальні технічні умови» та ДСТУ 8749:2017 «Безпека дорожнього руху. Огородження та організація дорожнього руху в місцях проведення дорожніх робіт».

Нанесення ліній дорожньої розмітки проводиться акриловими фарбами з світловідбиваючими кульками, з попереднім очищенням дорожнього покриття в міських умовах. Фарба згідно СОУ 45.2-00018112:2018 «Фарба для горизонтальної розмітки автомобільних доріг». Термін зносостійкості фарби повинен становити 6 місяців при інтенсивності руху авт/добу понад 1000 до 10000 включно.

«Тобто розмітка фарбою має поновлюватись двічі на рік. Ми ж, виходячи з наявних бюджетних призначень, та з метою економії коштів, виконуємо ці роботи один раз у рік. При цьому, ми свідомо відклали старт основних робіт по розмітці в місті до 1 червня, щоб умови нанесення розмітки (температура повітря, вологість, стан дорожнього покриття та ін.) були максимально сприятливими», — зазначає Михайло Смушак.

Категорії
Новини
Новини
Loading...