Росіяни спеціально планували дуже потужний теракт на ГЕС – інфографіка

Російські окупанти вчергове продемонстрували цинізм, підірвавши Каховську ГЕС Херсонської області й зробили так, аби затоплення було якомога більшими – напередодні рівень води було піднято...

Російські окупанти вчергове продемонстрували цинізм, підірвавши Каховську ГЕС Херсонської області й зробили так, аби затоплення було якомога більшими – напередодні рівень води було піднято до рекордного рівня.

Про це повідомляє європейське видання Visegrád 24, публікуючи інфографіку.

“Перед тим, як сьогодні зруйнувати Каховську дамбу, росіяни підняли рівень води до рекордних 17,5 метрів, залишивши затвори закритими”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затоплення навмисно хотіли зробити якомога масштабнішим і ймовірно метою цього було зупинити українську армію перед контрнаступом у цьому регіоні.

На інфографіці можна побачити рівень води на Каховському водосховищі починаючи з 2017 року та більш детально з 2019 року. Після захоплення об’єкта російськими окупантами, рівень води восени різко знижувався, проте саме навесні 2023 року його підняли до рекордного високих 17, 5 метрів.

Нагадаємо, про катастрофу на Каховській ГЕС стало відомо близько 5 години ранку, коли по тривозі в області були підняти Військова адміністрація та всі служби в тому числі ДСНС та поліція, зібралася комісія ТЕП та НС, де поставили чіткі завдання. Було прийнято рішення про евакуацію населення.

Варто наголосити, що внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС російськими окупантами 80 населених пунктів Херсонщини можуть опинитися під водою. Окрім цього, руйнування ГЕС загрожує екологічною катастрофою для Півдня нашої держави. Також, уже зараз повідомляється про затоплення парку розваг “Казкова діброва”, де розміщується зоопарк. У місцевих пабліках повідомляють, що деякі тварини загинули, доля інших тварин та птахів невідома.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...