Велоінспекція за розкладом: черговий мікрорайон – нові доручення

Традиційно у вівторок вранці на чолі з міським головою Русланом Марцінківим керівники комунальних підприємств вирушили на інспектування міста. На велосипедах. І знову до спального...

Традиційно у вівторок вранці на чолі з міським головою Русланом Марцінківим керівники комунальних підприємств вирушили на інспектування міста.

На велосипедах. І знову до спального району. Цього разу двоколісники повезли «інспекторів» у так званий мікрорайон «Брати». Хоткевича, Деповська, Кондукторська, Кисілевської та інші. Під пильним оком Руслана Марцінківа – парк на Молодіжній, великі та зовсім маленькі вулички за маршрутом. Також під час інспектування заїхали до ліцею №19 для перевірки укриття. Тут воно розраховане на 450 осіб. Однак, за словами директорки Оксани Борович, для такого великого мікрорайону його треба збільшити.  

«На даний момент, звичайно, нам ще потрібне додаткове фінансування на ремонт спортзали, додаткове фінансування на ремонт підвальних приміщень, тому що ми  хочемо розширити укриття. Ми зробили ще додатково на першому поверсі укриття для того, щоби вся школа вийшла в нас на навчання. Від 17 квітня у нас вся школа навчається, бо ми збільшили прощу. Але  хочемо збільшити площу ще у підвальному приміщенні. Щоб не було на першому поверсі, а щоби було тут в підвалі», – розповіла директорка ліцею №19 Оксана Борович.

Водночас, за словами заступниці міського голови, директорки Департаменту освіти і науки Вікторії Дротянко, коли немає освітнього процес у цьому навчальному закладі, сховище у час повітряної тривоги відчинене для всіх. Тому розширення укриття в ліцеї допоможе захистити більшу кількість учнів під час навчального процесу та мешканців мікрорайону.

 «Це здебільшого через те, що деякі діти повертаються з-за кордону. І кількість дітей в закладах буде збільшуватися. Відповідно ми мусимо збільшувати укриття. Наразі ми працюємо з цим, адже місце в укриттях майже вичерпані, ми будемо задіювати і інші можливі приміщення для того, щоби їх обладнати під укриття. Також хочу нагадати, що завершився навчальний процес, а це означає, що доступ до укриття для населення відкритий. Звісно, укриття буде відчинятися, коли звучить сигнал повітряної тривоги. Відповідальний працівник відкриває приміщення там, де знаходиться укриття і після відбою тривоги зачиняється. Якщо ви маєте якісь проблеми, запитання, ви завжди можете передзвонити відповідальному. Номери телефонів знаходяться при вході в заклад», – каже заступниця міського голови, директорка Департаменту освіти і науки Вікторія Дротянко.

Після ліцею Руслан Марцінків із комунальниками вирушили далі за маршрутом. Попри вулицю Кисілевської, до маленьких вуличок неподалік ЛРЗ. Тут доручень не бракує. Їх нарахували майже 2 десятки. Міський голова впевнений, поки літо та тепла погода, місто необхідно покращувати та ремонтувати. 

З цим погоджується й заступник міського голови Михайло Смушак і запевнив, що доручення виконають.

 «Сьогодні були доручення по ремонту прибудинкових територій. Зокрема проїзд попри Молодіжний парк. Від вулиці Паркової. Там як-такої дороги не було. Є в нас на вулиці Кисілевської, в районі контейнерного майданчика. Є проблеми. Свого часу там учасники АТО мали будувати будинок. Там є проблеми з проїздом. Разом з водоканалом, разом дорожньою компанією ми стараємося цю проблему вирішити. Так само багато доручень по ямковому ремонту: Хоткевича 50, Кондукторська. Були більшість таких доручень», – розповів Михайло Смушак.

За літо комунальники планують все виконати.

«Багато об’їздили, багато дали доручень. Взагалі місто в нас невелике, за пів дня на ровері можна все об’їхати подивитися. Тому інспекція продовжується на велосипедах, продовжуємо дивитися наше місто, давати доручення і перевіряти. Наступного тижня ми перевіряємо. А зараз це новий об’їзд: у районі Хоткевича, Ремісничої, це район вулиці Деповської, охопили цей мікрорайон. А заодно вже подивились і в центральній частині міста, як робляться дороги. А ще й на ті доручення, які у центральній частині міста. Хочеться багато зробити. Тому що гарна погода і в таку погоду дуже гарно робити. Дуже важливо, щоби ми зорганізувалися і ці роботи тривали», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Категорії
Місто
Новини
Loading...