Ракетний обстріл у Кривому Розі пошкодив будівлю ТЕЦ

В області без світла залишаються 6 тисяч абонентів. Через ракетний обстріл російських окупантів сьогодні вночі в Кривому Розі була пошкоджена ТЕЦ. У зв’язку з...

В області без світла залишаються 6 тисяч абонентів.

Через ракетний обстріл російських окупантів сьогодні вночі в Кривому Розі була пошкоджена ТЕЦ. У зв’язку з цим тисячі абонентів залишились без світла.

“Внаслідок обстрілу є пошкодження та відключення магістральних мереж на Дніпропетровщині. Без світла – понад 9 тисяч людей. У Кривому Розі без живлення залишилися три шахти, в яких були заблоковані кілька десятків людей. Пізніше шахтарі були врятовані”, – повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Також зазначається, що вибуховою хвилею пошкоджено будівлю Криворізької ТЕЦ. На ранок частину абонентів енергетики вже змогли заживити – в області без світла залишаються 6 тисяч абонентів. 

Крім цього, через обстріли є знеструмлення і в інших областях. У Донецькій області без світла залишився 41 населений пункт, у Дніпропетровській – три. Зафіксовано пошкодження енергетичної інфраструктури в Чернігівській, Сумській, Херсонській, Харківській областях. Через попередні обстріли без світла залишається частина споживачів у Запорізькій області.

У Херсоні залишаються без живлення близько 15 тисяч споживачів. Відключені через підтоплення 110 трансформаторних підстанцій у Херсоні та 35 – в деокупованій частині області. 

На Миколаївщині підтоплено 42 трансформаторні підстанції, повністю без світла 10 населених пунктів, ще 5 – частково.

“Ремонтні бригади поки не можуть розпочати відновлювальні роботи на підтопленій береговій насосній станції Херсонської ТЕЦ через занадто високий рівень води. Однак енергетики вже працюють над відновленням електропостачання для споживачів”, – повідомляє міністерство.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...