Івано-Франківська міськрада вимагає повернути Почаївську лавру українській церкві

На 36-й черговій сесії міської ради депутатський корпус звернувся до Кабінету Міністрів України, Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення Почаївської лаври українській...

На 36-й черговій сесії міської ради депутатський корпус звернувся до Кабінету Міністрів України, Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення Почаївської лаври українській церкві.

Про це інформує кореспондент Ратуші.

Для українців не є секретом, що так звана українська православна церква московського патріархату є інструментом ворога для пропаганди, поширення «руського міра» та внутрішнього розбрату в Україні. Зазначимо, що Івано-Франківська область першою в Україні звільнилась від московського патріархату. Бачимо, що не в усіх областях московські служителі відступають та до останнього намагаються втриматись за наші святині.

Депутати переконані, що Почаївська лавра має бути українською. Там мають молитися за справедливу перемогу України.

Віктор Янукович в 2003 році передав Почаївську Успенську лавру в оренду церкві московського патріархату на 49 років, але це можна розірвати і треба оскаржувати в суді! Зараз надзвичайно важливо, щоб ані московської церкви, ані її служителів, ані найменшого натяку на московське не було в Україні! Численні колаборанти в рясах благословляють «визволителів» та активно співпрацюють з ними, допомагають нищити Україну та українських патріотів. А центром їхньої підривної діяльності є церкви, які промосковські служителі використовують зовсім не за призначенням. Як бачимо, співпраця з окупантом для упц мп – це служіння, але не Богові, а виконання прямих посадових обов’язків, які їм озвучує москва.

Обранці вважають, що відновлення законності та правопорядку у сфері регулювання діяльності релігійних організацій шляхом розірвання договорів оренди та/або користування на будівлі, що перебувають у державній та комунальній власності, з осередками церкви держави-окупанта зараз необхідно заради безпеки суспільства.

Враховуючи наведені факти та обставини, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаються до Міністерства культури та Кабінету Міністрів України з вимогою:

  • 1. Оскаржити у суді рішення, яку Ухвалив Віктор Янукович у 2003 році та розірвати договір оренди з московською церквою та повернути Почаївську Успенську лавру українській церкві.
  • 2. Закликаємо припинити договори оренди та або користування упц мп землею, церковними спорудами, що перебувають у державній власності.
  • 3. Не допустити, щоб угрупування, яке де-факто є гілкою Російської Православної Церкви продовжило свою деструктивну діяльність в Україні підпільно.

Сподіваємось на вашу одностайність, рішучість та безкомпромісність у вирішенні цієї проблеми.

Категорії
Життя
Новини
Loading...