Прикарпатські веслувальники здобули нагороди на молодіжному чемпіонаті світу. ФОТО

Наші молоді спортсмени успішно виступили на ICF Junior U23 Canoe Sprint World Championships в Італії. Про це пише ПІК. Франківська веслувальниця Ксенія Романчук поповнила...

Наші молоді спортсмени успішно виступили на ICF Junior U23 Canoe Sprint World Championships в Італії.

Про це пише ПІК.

Франківська веслувальниця Ксенія Романчук поповнила скарбничку на збірної України на чемпіонаті світу серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное.

Світові змагання відбуваються в італійському місті Ауронцо-ді-Кадоре з 6 до 9 липня.

Зокрема, пара Ксенія Романчук/Олександр Яцюк стала третьою на дистанції 5000 м у змішаній естафеті. Прикарпатка подолала дистанцію 5 000 м за 25 хвилин 16 секунд.

Ще дві нагороди на турнірі здобула прикарпатська спортсменка Ірина Федорів. У каное-двійці на дистанції 500 м вона виборола “срібло”, а у складі каное-четвірки на цій же дистанції — “бронзу”.

8c1edae883f845cf

Дещо раніше ще один прикарпатський веслувальник – Віталій Пристай, у складі каное-двійки виборов на чемпіонаті “золото”.

Спортсмен виступив у парі з 16-річним веслувальником із Полтави Ярославом Верблюдом. Дистанцію 1 000 м вони подолали за 3 хвилини 40 секунд.

bf3b47b7c432ac4d

Окрім золотої медалі чемпіонату, Віталій Пристай у складі каное-двійки здобув “срібло” на дистанції 500 м, а у складі каное-четвірки на цій же дистанції — “бронзу”.

Загалом у складі національної збірної на чемпіонаті світу в Італії виступають 43 спортсмени із 14 областей. Івано-Франківщину представили четверо веслувальників: Олег Зорій, Віталій Пристай, Ксенія Романчук та Ірина Федорів.

Категорії
Спорт
Новини
Loading...