Суд схвалив угоду Microsoft та Activision Blizzard у США

На початку 2022 року компанія Microsoft оголосила про купівлю Activision Blizzard за рекордну суму у 68,7 мільярда доларів. Перешкодою для цієї масштабної угоди стало...

На початку 2022 року компанія Microsoft оголосила про купівлю Activision Blizzard за рекордну суму у 68,7 мільярда доларів.

Перешкодою для цієї масштабної угоди стало невдоволення Федеральної торгової комісії США (FTC), яка подала позов на судову заборону. Про це пише OVERCLOCKERS

Комісію хвилювало питання монополізації ігрового ринку, що не дивно, враховуючи скільки відомих ігрових франшиз отримає Microsoft. Чого варта тільки одна серія Call of Duty, яка протягом багатьох років залишається головним брендом серед мережевих шутерів. Весь цей час точилася юридична битва, яка закінчилася перемогою Microsoft — суд підтримав компанію і дозволив купівлю Activision Blizzard. Ще чекає апеляція та слухання у серпні, але суд вже відхилив більшість претензій FTC.

Раніше Microsoft отримала схвалення антимонопольних органів ЄС та відповідних органів у різних країнах. Поки що триває розгляд із регулятором у Великій Британії, який стурбований питаннями потенційної монополії у сфері хмарного геймінгу. Але швидке рішення з цього питання тепер здається цілком реальним.

Щоб заспокоїти антимонопольні органи, Microsoft пішла на розширення співпраці з іншими представниками індустрії. Дана обіцянка не лише продовжувати випуск серії Call of Duty на платформі Sony PlayStation, у планах навіть портування цих шутерів для Nintendo Switch.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...