У Франківському ліцеї №21 розширюють укриття, міняють систему опалення та вікна

У ліцеї №21 триває повна реконструкція із заміни системи опалення та вікон. У межах програми НЕФКО навчальний заклад увійшов за програмою «Підвищення енергоефективності в...

У ліцеї №21 триває повна реконструкція із заміни системи опалення та вікон. У межах програми НЕФКО навчальний заклад увійшов за програмою «Підвищення енергоефективності в бюджетній сфері».

Ремонт планують завершити до нового навчального року. Про це пише KURS.

Проблема із теплом в цьому освітньому закладі була нагальною, розповідає директорка ліцею Олександра Лесюк. Окрім того, через нестачу місць для всіх школярів в укритті, навчальний процес був частково очним: деякі діти вчились онлайн, дехто по черзі приходив до школи. Наразі тут навчається 1350 учнів. І з першого вересня, по закінченню всіх основних робіт усі учні ліцею відвідуватимуть навчальний заклад. 

«Тепла належного не було. Ми змушені були навчатися трошки дистанційно, трошки за скороченими уроками, які потім важче було відпрацьовувати як дітям, так і вчителям. І холодно було. Осінь була холодна, холодна весна і завжди ми відчували, що умови неналежні. Роботи буде багато, бо мінятимуться і водостічні труби ззовні. І в нас паралельно іде робота у наших укриттях. Бо на сьогоднішній день це має дуже важливе значення», – каже Лесюк.

У підвалі тут вже монтують індивідуальний тепловий пункт, який самостійно можна буде регулювати, а у коридорах та класах підрядник встиг замінити 60 вікон. Робота кипить, її тут ще чимало, однак, до нового навчального року таки справляться.

«Тут необхідно замінити 262 вікна, поставили 650 радіаторів опалення і орієнтовно 4,8 км буде труб, плюс ОТП замінюємо. На сьогоднішній день демонтована вся існуюча система, повністю, яка вона є, зроблено 60 вікон, і на даний час ідуть просвердління під самі стояки, мають іти під труби, частина матеріалу вже завезена. До кінця тижня, обіцяють, будуть радіатори і почнеться монтування повністю всієї системи», – розповідає перший заступник начальника УКБ Володимир Ковальчук.

Наразі укриття у навчальному закладі готове прийняти до 700 осіб. Його розширюють і облаштовують. З першого вересня у випадку тривоги у двох готових укриттях зможуть убезпечитись всі учні та педагоги ліцею. 

Окрім того, перед школою тривають роботи з облаштування зручного та сучасного пандусу для школярів з інклюзією. До першого вересня всі основні роботи, обіцяє підрядник, виконають.

Категорії
Місто
Новини
Loading...