В Івано-Франківську винесли вирок військовому, який переправляв ухилянтів за кордон

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Луцька, який вчинив сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України наданням засобів й усуненням перешкод, вчинене щодо...

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Луцька, який вчинив сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України наданням засобів й усуненням перешкод, вчинене щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою групою осіб та організованою групою, з корисливих мотивів.

Обвинувачений, який проходить службу в Нацгвардії, діяв у складі організованої групи, яка переправляла ухилянтів за кордон. Обвинувачений вносив до інформаційної системи «Шлях» неправдиві дані, за якими оформляв ухилянтів як водіїв, повідомляє Галичина

У вироку зафіксовано щонайменше 14 епізодів сприяння у перетині кордону України у Закарпатській та Львівській областях. Ухилянти сплачували учасникам групи від 2 до 3,5 тисяч доларів за перетин кордону.

28 червня 2023 року між прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої підозрюваний беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення.

Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, що пом’якшують покарання – щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, обставиною, сторони угоди узгодили покарання за ч.3 ст.332 КК України із застосуванням ч.ч. 1, 2 ст. 69 КК України – позбавлення волі на строк 2 роки без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України, та призначив йому покарання із застосуванням ч.ч.1, 2 ст.69 КК України – позбавлення волі на строк два роки без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

На підставі ч. 1 ст. 58 КК України призначив йому замість позбавлення волі на строк два роки – службове обмеження для військовослужбовців на строк два роки із відрахуванням двадцяти відсотків із суми грошового забезпечення у дохід держави, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Вирок винесла суддя Олеся Зеленко.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...