В Івано-Франківську створюють дві кластерні лікарні

Дві кластерні лікарні створюють в Івано-Франківську. Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, питання об’єднання медичних закладів розглядали на сесії міської ради 31 липня, передає Фіртка. “І якщо...

Дві кластерні лікарні створюють в Івано-Франківську.

Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, питання об’єднання медичних закладів розглядали на сесії міської ради 31 липня, передає Фіртка.

“І якщо одна, яка буде функціонувати на базі ЦМКЛ, то інша буде обʼєднаною. Саме щодо останньої виникло ряд питань під час сесії Івано-Франківської міської ради.

До об’єднаного кластерного закладу увійдуть Міська клінічна лікарня №1, міський перинатальний центр (пологовий), стоматполіклініка і міська дитяча лікарня.

Така зміна — не забаганка місцевої влади. Зараз триває реформа охорони здоровʼя. Проводять її задля ефективнішої допомоги пацієнтам.

Це буде своєрідне об’єднання закладів, але всі залишаться працювати, як і працювали. Простими словами – для працівників буде зміна лише в трудовій книжці. І нікого не звільнятимуть”, — пояснив Марцінків.

Зі слів посадовця, два кластерні заклади в Івано-Франківську надаватимуть великий спектр допомоги.

“Чому це спішно? Бо з 1 січня має бути новий пакет НСЗУ, тому, аби отримати фінансування треба до цього часу встигнути.

Новий заклад надаватиме ширший пакет послуг. Також зросте його фінансова спроможність, бо можна буде залучати більше коштів з НСЗУ.

Фахівці провели аналіз фінансово-господарської діяльності всіх закладів за минулий рік та за шість місяців поточного року. Тож є контроль, куди заклад має рухатися”, — додав очільник міста.

Вранці 31 липня під адмінбудівлею Івано-Франківської міської ради зібрались десятки працівників комунального “Міського клінічного перинатального центру”, які виступають проти об’єднання.

“Маю пропозицію: доопрацювати статут та врахувати зауваження від всіх чотирьох медичних закладів до наступної сесії. Адже кожен керівник повинен залишитись на своєму місці. Тож має бути генеральний директор кластерного закладу та директори відділів.

Робимо все, аби франківці отримували якісні медичні послуги”, — зазначив міський голова.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...