Чергова допомога з Івано-Франківська на схід

Вже традиційно перед пунктом збору «Спілки волонтерів Прикарпаття» було людно. Тут вантажили цінну допомогу, яку відвезли нашим захисникам 78 батальйону 102-бригади тероборони. Тепловізори, квадрокоптери,...

Вже традиційно перед пунктом збору «Спілки волонтерів Прикарпаття» було людно. Тут вантажили цінну допомогу, яку відвезли нашим захисникам 78 батальйону 102-бригади тероборони. Тепловізори, квадрокоптери, елементи для укріплення бліндажів та чимало корисних побутових речей.

«Веземо як завжди, все найнеобхідніше. Те, що дійсно хлопці просять, веземо. Форму, бо форма зношується, рветься під час бойових дій. Веземо тепловізори. Нагороди веземо, хлопці представлені до нагород. А посилки привозимо, які передають люди своїм близьким, хто там знаходиться. Новини чують по місту, з перших уст. Все одно, хлопці навіть там цікавляться життям міста. Зараз не возимо продукти, бо з харчуванням там вже все нормально. Веземо купу побутових речей: плівка, скоби для побудові бліндажів, укріплень», – каже голова ГО «Східний фронт» Михайло Шутак.

Разом із волонтерами допомогу захисникам особисто відвіз і Руслан Марцінків. На нулі очільник міста нагородив бійців відзнаками Івано-Франківська «За честь та звитягу». А також вручив сертифікати на безкоштовне навчання у виші.  

«Їдемо в 102 бригаду, тобто в нашу територіальну оборону. Вони вже понад рік захищають Україну на Запорізькому напрямку, зараз там достатньо серйозні йдуть бої. Тому не зменшуємо допомогу, підтримуємо різним шляхом. І час від часу особисто беру участь у волонтерській поїздці. Нагородили хлопців нашими медалями «За честь і звитягу», нагородили годинниками. 10 хлопців, які побажали вчитися в університеті, незважаючи на те, що проходять службу, отримали безкоштовні сертифікати на навчання в університеті Короля Данила. Тобто багато що, що замовляли хлопці, ми відвезли. Тепловізори, квадрокоптери, це інші речі, які потрібні для обладнання позицій, для спостереження, те, що ми  можемо купляти як цивільні люди», – каже міський голова Руслан Марцінків.

Збори не тривалі, утім завантажили у два буси все необхідне хлопцям та дівчатам. І вже надвечір наші волонтери вирушили до Гуляйполя. Саме там вже понад рік захисники 78 батальйону 102-ї бригади тероборони не дають прорватися окупанту.

«Хотів би подякувати нашим волонтерам, які не забувають і із всіх сил стараються всім допомогти, міському голові Руслану Романовичу Марцінківу, а також всім-всім громадянам та дівчатам міста Івано-Франківська за ту підтримку, яку вони надають нашим військовослужбовцям, зокрема нашому батальйону. Щастя і перемоги! Ми обов’язково переможемо!», – відзначивкомандир 78 окремого батальйону 102 бригади територіальної оборони Андрій Тірон.

Міський голова з волонтерами пробули в Гуляйполі Запорізької області добу. Виконали поставлені перед собою задачі: привезли допомогу та нагороди бійцям і повернулися до Івано-Франківська, де розпочали новий збір необхідних речей та спорядження нашим захисникам на передову.

Категорії
Новини
Новини
Loading...