На фронті в небі літатиме новий український БПЛА “Шпигун”

Наразі його вже передали захисникам України “на пробу” проти окупантів. Після тилових випробувань новий український БПЛА SpyGun передали для тестування у зону бойових дій. ...

Наразі його вже передали захисникам України “на пробу” проти окупантів.

Після тилових випробувань новий український БПЛА SpyGun передали для тестування у зону бойових дій. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки міністерства оборони України. Зазначається, що цей безпілотник призначений для глибинної розвідки, але за необхідності його можна використовувати і для коригування вогню.

“БПЛА створили українські інженери й проектувальники за ініціативи підприємця і волонтера Юрія Голика та тенісиста, а нині військовослужбовця ЗСУ Сергія Стаховського”, – зазначають в ГУР.

В українській розвідці кажуть, що комплекс складається з двох БПЛА та наземної станції управління. Так, БПЛА-розвідник здатен працювати на дальності до 50 км, має високий рівнем захисту від перешкод РЕБ. 

Також SpyGun обладнаний системою автоматичного повернення до точки зльоту, а високі аеродинамічні характеристики дозволяють планерувати обраним маршрутом з вимкненими двигуном, економлячи заряд акумулятора.

Окрім цього, цей БпЛА може літати без посадки до 160 хв, максимальна висота польоту – 1500 м, робоча висота – 500-600 м, швидкість – 90 км/год. Він обладнаний камерами курсова онлайн та GoPro.

В розвідці зазначають, що БПЛА SpyGun відносно недорогий та швидкий у виробництві з простим дизайном корпусу, що надає “Шпигуну” непомітності в небі під час роботи.

Категорії
Війна
Новини
Loading...