В Івано-Франківську відбувся ярмарок вакансій

В Івано-Франківську відбувся ярмарок вакансій. На ньому пів сотні роботодавців представили понад 200 робочих місць. Про це Суспільному розповів директор обласного центру зайнятості Василь...

В Івано-Франківську відбувся ярмарок вакансій. На ньому пів сотні роботодавців представили понад 200 робочих місць.

Про це Суспільному розповів директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

За його словами, наразі не вистачає працівників робітничих професій. Зокрема, релоковані підприємства готові платити до 35 тис. грн столярам.

“У базі даних нашого центру зайнятості на сьогодні є 1 960 вакансій. Якщо взяти аналогічний період 2022 року, то було 1 200. Є вакансії муляра-штукара, в’язальників джгутів, водіїв тролейбусів. На цих робочих місцях працювали чоловіки, а зараз ми пропонуємо їх жінкам”, — говорить Василь Цимбалюк.

За словами менеджерки з персоналу однієї з енергетичних компаній Любові Багрянцевої, зараз на підприємстві є орієнтовно 80 вакансій по Івано-Франківській області.

“Ми шукаємо енергетиків, інженерів-енергетиків, електромонтерів, електрослюсарів. Це — наша основна спеціальність і найцінніші наші працівники. Це — важливі, ключові вакансії.

Також ми шукаємо диспетчерів кол-центрів. Тут немає вимог до освіти. Головне — емоційна стійкість, вміння зрозуміло висловлюватися, тому тут ширше коло пошуку”, — каже Любов Багрянцева.

Кількість вакансій на підприємстві з енергопостачання збільшилася після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Це пов’язано з тим, що значна кількість працівників добровільно пішли на фронт або були мобілізовані.

Речник одного з підрозділів Нацгвардії України Василь Балан каже, що шукають працівників на цивільні посади, наприклад, фінансистів або бухгалтерів. Також продовжують набір у “Гвардію наступу” та пропонують службу за контрактом.

З його слів, вакансії є у всіх районах Івано-Франківської області для людей з різною освітою та можливою зарплатою від 20 тис. грн.

У нас достатньо військових посад. Всі, хто хоче долучитися до Нацгвардії, може підписати контракт і служити. Наприклад, забезпечувати громадський порядок чи конвоювати засуджених”, — говорить Василь Балан.

Заступниця голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Людмила Сірко каже, що в області зареєстровано 150 тисяч людей, які вимушено переїхали. Прихисток і житло ці люди отримали. Тепер влада зосереджується на їхньому працевлаштуванні.

“Зараз ми зосереджуємося на перепідготовці, підвищенні кваліфікації, тому що люди, які до нас переїхали, трішки не відповідають тим запитам ринку праці, який є в нашій області”, — говорить Людмила Сірко.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...