Росія вдарила в Чернігові по зліту виробників дронів і аеророзвідників

Російська армія завдала ракетного удару по драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня...

Російська армія завдала ракетного удару по драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня “Люті пташки”, хоча точне місце проведення знали лише учасники заходу. 

Джерело: анонс демо-дня “Люті пташки”, засновниця громадської організації “Центр підтримки аеророзвідки” і авторка фільму “Невидимий Батальйон” Марія Берлінська, військовослужбовець із батальйону Кульчицького Нацгвардії України Валерій Боровик

Деталі: “Люті пташки” у Чернігові збиралися на 10:00 суботи. 

Об 11:30 у Чернігові пролунав вибух. 

Російська ракета вразила Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, що на центральній площі.

ВІйськовослужбовець Нацгвардії Валерій Боровик повідомив, що другий поверх драмтеатру фактично знесено. 

Марія Берлінська написала, що всі, хто пішов в укриття, цілі, включно з нею. Однак частина людей вийшла на вулицю.  

Пряма мова Берлінської: “Захід було заздалегідь офіційно узгоджено з місцевою владою, місце було надано місцевою владою. 

Анонс, що буде захід був у відкритому доступі. Але конкретне місце повідомили лише (!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу. Всі дані учасників надано відповідним органам. 

Зараз працюємо з СБУ надаємо всі необхідні дані для оперативного розслідування”.

Деталі: Російські пропагандисти з РИА Новости також підтвердили, що цілюю РФ був фестиваль дронів.

Під час атаки постраждали цивільні.

19 серпня російські війська вдарили по центру Чернігова балістичною ракетою – вже відоммо про 7 загиблих і 42 постраждалих.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...