ДБР затримало двох працівників військкомату Самбору за знущання над чоловіком

Його морили голодом та били, аби він добровільно пройшов ВЛК. Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру...

Його морили голодом та били, аби він добровільно пройшов ВЛК.

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату.

Як зазначається у повідомленні на сайті Бюро, попередньо встановлено, що 19 вересня військовослужбовець-водій побив чоловіка, при цьому погрожував йому зброєю.

“Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же день. ДБР негайно розпочало розслідування цього інциденту у межах відкритого кримінального провадження”, – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що працівники ДБР на місці події продовжують вивчати всі обставини інциденту.

“Встановлено, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися, аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію”, – повідомили в Бюро.

Так, вирішується питання повідомлення їм про підозру у незаконному позбавленні волі, катуванні та перевищенні військовою особою службових повноважень (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...