Прикарпатський онкоцентр отримає лінійний прискорювач для лікування пацієнтів без хірургічних втручань

Прикарпатський клінічний онкологічний центр отримає лінійний прискорювач, аби ще якісніше лікувати пацієнтів з онкологією. Обладнання закупили на замовлення Міністерство охорони здоров’я України. Про це...

Прикарпатський клінічний онкологічний центр отримає лінійний прискорювач, аби ще якісніше лікувати пацієнтів з онкологією. Обладнання закупили на замовлення Міністерство охорони здоров’я України.

Про це інформує Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Інноваційні системи лінійних прискорювачів «Elekta Harmony» за допомогою рентгенівського або гамма-випромінювання дозволяють впливати на ракові клітини чи пухлини у внутрішніх органах, знищуючи або зупиняючи їх ріст. При цьому вони намагаються мінімізувати пошкодження здорових тканин. Тому лікування пацієнтів із важкою стадією онкології може відбуватися без хірургічного втручання та з більшою ефективністю.

Загалом для лікарень України, серед яких і Прикарпатський онкоцентр, закуплено 15 лінійних прискорювачів. У такій кількості державним коштом це зроблено вперше. Обладнання закупили за 541 мільйон гривень, очікувана вартість була понад 1 млрд грн.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...