В Івано-Франківську на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ. ФОТО

В Івано-Франківську на благодійному аукціоні, який провели на “BUSINESS FORUM Ivano-Frankivsk” 3 листопада, зібрали 2 165 000 грн для Збройних сил України. Про це Суспільному розповіла представниця координаційного...

В Івано-Франківську на благодійному аукціоні, який провели на BUSINESS FORUM Ivano-Frankivsk” 3 листопада, зібрали 2 165 000 грн для Збройних сил України.

Про це Суспільному розповіла представниця координаційного центру “Save Ukraine Now” Ярина Мельник.

Всього презентували 11 лотів. Найдорожче учасники аукціону оцінили бортовий годинник від військових льотчиків. Він пішов з молотка за 370 тис. грн.

Серед лотів були ті, які надали Головне управління розвідки, командування Генштабу ЗСУ, військові підрозділи, сформовані на Івано-Франківщині. Це, зокрема, бронеплити від 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, які були пошкоджені або під час випробувань, або у бойових умовах.

В Івано-Франківську на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ

“Із цими плитами ми попросили попрацювати трьох митців. Це — Ярема Стецик, Валерій Твердохліб, Нікіта Тітов. Кожен у притаманному для них стилі спробували надати тим плитам іншої функції, іншого вигляду. Після продажу ці плити перетворяться у щось корисне для військових, у те, що зможемо зацікавити”, — розповіла Ярина Мельник.

В Івано-Франківську на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ

З її слів, особливо цінними лотами для координаційного центру “Save Ukraine Now” також стали чотири бойові прапори прикарпатських бригад — 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ з Івано-Франківщини, 114 бригади тактичної авіації, 42 окремої механізованої бригади, 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Кожен із цих прапорів підписали командири формувань.

В Івано-Франківську на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ

Також учасникам форуму на аукціоні пропонували вимпел, виготовлений координаційним центром “Save Ukraine Now”, із зображеннями шевронів усіх підрозділів, яким допомагають. Він пішов з молотка за 350 тис. грн.

“Там — 13 шевронів. З нагоди аукціону, сподіваючись вилучити щедрий внесок за цей лот, ми попросили генерала Залужного надати свою нашивку із прізвищем й підписати цей лот”, — каже Ярина Мельник.

Категорії
Життя
Новини
Loading...