СБУ “спіймала” екс-міністра оборони на розтраті мільярда: хто “під підозрою”

Ім’я колишнього чиновника повідомили УНІАН джерела в правоохоронних органах. Викрито колишнього заступника міністра оборони України на розтраті майже мільярда гривень. Про це повідомляє Служба...

Ім’я колишнього чиновника повідомили УНІАН джерела в правоохоронних органах.

Викрито колишнього заступника міністра оборони України на розтраті майже мільярда гривень.

Про це повідомляє Служба безпеки України. В повідомленні не називається прізвище, але, як повідомили УНІАН джерело в правоохоронних органах, йдеться про колишнього заступника міністра оборони, в якого це вже не перша підозра, В’ячеслава Шаповалова.

В СБУ зазначають, що слідчі та військові контррозвідники Служби безпеки зібрали докази злочинної діяльності ексзаступника Міністра оборони України, який займав цю посаду із 2021 по 2023 роки. Він підозрюється у розтраті державних коштів на майже 1 млрд грн.

В повідомленні сказано, що у 2022 році цей посадовець, “вступивши у змову зі своїми підлеглими”, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на суму майже у 1 млрд грн.

“Слідством встановлено, що військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій”, – повідомляють в СБУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили колишньому заступнику Міністра про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

Зазначається, що за такими ж статтями повідомлено про підозру його спільнику колишньому виконуючому обов’язки директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони.

В повідомленні сказано, що обидва підозрювані знаходяться під вартою.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...