Ще у трьох медичних закладах Прикарпаття відкриють відділення реабілітації

На Прикарпатті розширюють мережу закладів охорони здоров’я, де надаватимуть послуги із реабілітаії для захисників, котрі отримали поранення у зоні проведення активних бойових дій. Про...

На Прикарпатті розширюють мережу закладів охорони здоров’я, де надаватимуть послуги із реабілітаії для захисників, котрі отримали поранення у зоні проведення активних бойових дій.

Про це на конгресі місцевих і регіональних рад Івано-Франківської області повідомила заступниця голови обласної військової адміністрації Людмила Сірко.

Медичну допомогу військовим надають у стаціонарних відділеннях 34 медзакладів області, охоплено 3137 військовослужбовців.

21 комунальний заклад охорони здоров’я області законтрактований за реабілітаційними пакетами програми медичних гарантій на загальну суму більше 142 мільйони гривень. Вони надають одразу реабалітаційну допомогу цивільним та військовослужбовцям за такими основними напрямами: травми опорно-рухового апарата, нейрореабілітація, реабілітація пацієнтів зі спінальними травмами, – розповіла Людмила Сірко.

До кінця 2023 року передбачено відкриття таких відділень ще у трьох закладах.  Відтак послуги з реабілітації надаватимуть усі 10 кластерних лікарень області. Планують також обладнати до 600 ліжкомісць у стаціонарних відділеннях для реабілітації в області.

Ми працюємо над тим, щоб реабілітаційні відділення запрацювали по всіх 10 кластерних закладах. Зараз працюємо над відкритьом трьох закладах: Бурштинській, Верховинській та Косівській лікарнях, – додала Людмила Сірко.

Для відділень реабілітації придбано приладдя на суму 16 мільйонів 500 тисяч гривень.

Категорії
Місто
Новини
Loading...