СБУ прийшла з обшуками в Почаївську лавру

За попередніми даними, обшуки проводяться через поширення російської ідеології представниками Лаври. Служба безпеки України проводить обшуки в Почаївській лаврі, у якій Українська православна церква...

За попередніми даними, обшуки проводяться через поширення російської ідеології представниками Лаври.

Служба безпеки України проводить обшуки в Почаївській лаврі, у якій Українська православна церква Московського патріархату безоплатно користується культовими спорудами.

Про це УНІАН повідомили джерела в правоохоронних органах.

“Сьогодні зранку співробітники СБУ навідалися з обшуками у Почаївську лавру, яка належить УПЦ (МП)”, – повідомили джерела.

СБУ в Почаївській лаврі / фото від джерел
СБУ в Почаївській лаврі / фото від джерел

Зокрема, за даними джерел, попередня причина візиту – поширення російської ідеології представниками Лаври.

СБУ в Почаївській лаврі / фото від джерел
СБУ в Почаївській лаврі / фото від джерел

Доля Почаївської лаври

Наприкінці 2022 року Тернопільська обласна рада звернулася до керівника уряду, парламенту, СБУ та генпрокурора щодо повернення Почаївської лаври до державної власності та розслідування антиукраїнської діяльності священнослужителів УПЦ (МП).

Згодом Міністерством культури та інформаційної політики створено комісію, що перевіряє використання УПЦ МП об’єктів Почаївської лаври.

Весною цього року тодішній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що у Почаївській Успенській лаврі триває перевірка фінансової звітності.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...