На Раді міністрів ОБСЄ понад 30 держав засудили агресію росії проти України, Грузії та Молдови

Понад 30 держав, які взяли участь в Раді міністрів Організації з безпеки та співробітництва у Європі, засудили агресію РФ проти України, Грузії та Молдови....
Flags wave in the wind in front of the entrance of the Permanent Council of the Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) in Vienna, Austria, Tuesday, Feb. 15, 2022. Ukraine requested a meeting of the OSCE with Russia about unusual military activities in the region. (AP Photo/Lisa Leutner)

Понад 30 держав, які взяли участь в Раді міністрів Організації з безпеки та співробітництва у Європі, засудили агресію РФ проти України, Грузії та Молдови.

Про це повідомляється у заяві делегації Євросоюзу в ОБСЄ.

Як зазначається, підтримавши декларацію, держави-члени ЄС, а також Україна, Грузія, Молдова, Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Боснія та Герцеговина, Ісландія і Сан-Марино, закликали РФ дотримуватися норм міжнародного права та не перешкоджати роботі Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

“Вкотре закликаємо Росію негайно припинити загарбницьку війну проти України, повністю і беззастережно вивести всі сили та техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, — мовиться у заяві.

Європейські держави також підтримують притягнення до відповідальності людей, які причетні до порушень міжнародного права, зокрема, осіб на керівних посадах.

Окрім цього, закликали Кремль звільнити полонених і політичних в’язнів, а також людей, яких незаконно утримують на окупованих територіях України, включаючи трьох співробітників ОБСЄ.

Водночас вони засудили російську агресію проти Грузії та Молдови і висловили Тбілісі й Кишиневу свою підтримку.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...