В ЄС закликали бойкотувати польских перевізників через блокаду України

До блокади закликають представники бізнес-асоціацій чотирьох західноєвропейських країн. Торговельні асоціації та палати Австрії, Бельгії, Італії і Нідерландів закликали до бойкоту польських автоперевізників, які влаштували...

До блокади закликають представники бізнес-асоціацій чотирьох західноєвропейських країн.

Торговельні асоціації та палати Австрії, Бельгії, Італії і Нідерландів закликали до бойкоту польських автоперевізників, які влаштували транспортну блокаду України.

Про це пише Укрінформ, посилаючись на відкритий лист згаданих організацій, який видання отримало у своє розпорядження.

“Закликаємо всі компанії ЄС та представників їхнії відповідних транспортних секторів не поновлювати транспортні контракти та не укладати нові контракти з польськими транспортними компаніями, поки вони продовжуватимуть блокувати польсько-український кордон”, – йдеться у зверненні. 

Підписанти акцентують, що після початку повномасштабного російського вторгнення для України безпечними залишилися лише автомобільні торговельні маршрути, що проходять через західний кордон. Тож блокада польско-українського кордону, як зазначають автори листа, призвела до зростання цін та нестачі пального в Україні. Також згадується загальне падіння експорту через польський кордон на 40% у листопаді та смерть двох українських водіїв, що застрягли в черзі на кордоні.

Автори звернення вважають, що бойкот з боку західноєвропейських компаній швидко змусить польські транспортні компанії припинити блокаду України. 

“Ринок Західної Європи для цих компаній є більш важливим за український транспортний ринок. Ми не маємо жодних проблем із діями профспілок, і польські транспортні спілки можуть проводити їх всередині Польщі, без завдання шкоди державі, що б’ється у важких боях за всіх нас”, – наголошується у відкритому листі.

Свої підписи під відкритим зверненням поставили представники Бізнес-клубу “Бельгія-Україна”, Українсько-австрійської асоціації, Торговельної палати “Нідерланди-Україна”, Української торговельної палати в Італії. 

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...