Масштабна реформа освіти в Україні: студентам обіцяють гранти на навчання

Уряд ухвалив відповідний законопроєкт. В Україні в рамках реформи вищої освіти запроваджують модель державних грантів для студентів, які дозволять повністю або частково покрити витрати...

Уряд ухвалив відповідний законопроєкт.

В Україні в рамках реформи вищої освіти запроваджують модель державних грантів для студентів, які дозволять повністю або частково покрити витрати на навчання. Про це повідомив у Telegram український прем’єр Денис Шмигаль.

“Цьогоріч плануємо запустити масштабну реформу вищої освіти. Зараз є навчання “на бюджеті” і за контрактом. Ми пропонуємо змінити такий підхід, аби охопити державною підтримкою якнайбільше студентів. Сьогодні ухвалюємо законопроєкт, який передбачає, що у майбутньому студенти зможуть навчатись за рахунок державного замовлення, державних грантів, пільгових кредитів, а також на контрактній формі навчання”, – зазначив він. 

Шмигаль зауважив, що державне замовлення – це повністю безоплатне навчання студента за бюджетні кошти.

“Одночасно ми запроваджуємо модель державних грантів, які дозволять повністю або частково покрити витрати на навчання. Зараз 60% студентів навчається на контракті. Наша мета – щоб навпаки, понад 60% студентів отримували різні види державної підтримки”, – написав він.

Категорії
Життя
Новини
Loading...