В Івано-Франківському медичному університеті вибирають ректора

В  Івано-Франківському національному медичному університеті розпочалися вибори ректора. На посаду претендують три кандидати: Руслан Савчук, Микола Островський та Роман Яцишин. Про це пише mi100....

В  Івано-Франківському національному медичному університеті розпочалися вибори ректора. На посаду претендують три кандидати: Руслан Савчук, Микола Островський та Роман Яцишин.

Про це пише mi100.

Голова виборчої комісії Орина Децик зазначила, що процес виборів розпочався сьогодні о 9 ранку, підготовка була тривалою та нелегкою.

“Я задоволена, що в нас все чесно та прозоро. До того ми, в присутності спостерігачів, вчора  друкували бюлетні та ховали у сейф. Вранці з поліцією забрали, перелічили. І вже з 9 ранку розпочали весь процес. Дуже велика активність виборців, як я бачу і надіюсь, що так буде і надалі. Вибори триватимуть до 15 години.”

Обирати ректора університету будуть 1147 виборців. Нагадаємо, що попередньо кандидати представили свої виборчі програми.

За словами кандидата на посаду ректора ІФНМУ Миколи Островського, всі учасники виборів прагнуть стабільності, процвітання, лідерства університету в національних рейтингах та європейського обличчя вишу.

Інший кандидат на посаду ректора Роман Яцишин запевнив, що треба зробити університет сильним і розвивати виш у різних напрямках.

“Важливо розвиватися у різних напрямках. Запускати нові освітні програми, які актуальні зараз для держави. Ми мусимо піднімати наукові компоненти. Також важливо розуміти, що студент пвинен бути почутий.”

Третій претендент на ректорське крісло в ІФНМУ Руслан Савчук сподівається, що сьогодні оберуть ректора з першого разу і це буде людина, яка має сучасні погляди щодо розвитку університету.

“У моїй програмі було багато таких цікавих практичних ідей. Вони абсолютно притомні та можуть бути реалізовані. Потрібно підняти університет на інші наукові рівні.”

Виконувач обов’язків ректора медичного університету Руслан Козовий зазначив, що університет переживає певний історичний етап обираючи нового керівника.

“Керівник символізує собою стратегію розвитку університету, стратегію розвитку медицини. Сьогодні історичний день не тільки для нас, але й для Прикарпаття. Маємо надію, що сьогодні буде вибраний достойний кандидат і майбутній ректор, який збудує та добудує наш університет і приведе до розвитку медицини загалом.”

Студенти ж очікують людину, яка покращить життя університету.

Студентка Марія Кривенька запевнила, що для них не повинно нічого змінюватися у ставленні до навчання, але однозначно повинно ставати краще.  Дівчина додала, що було б непогано, якби збільшилася кількість баз для практики. За словами Марії, кожен кандидат є перспективним і має своє певне бачення.

“Ми сподіваємося, що всі обіцянки будуть втілені у життя. І для студентів ставатиме лише краще.»

Категорії
Новини
Новини
Loading...