В Івано-Франківську відбувся футзальний матч на підтримку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців

В Івано-Франківську 20 січня відбувся футзальний матч на підтримку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців, повідомила кореспондентка Суспільного з місця події. За словами організаторки заходу...

В Івано-Франківську 20 січня відбувся футзальний матч на підтримку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців, повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

За словами організаторки заходу та дружини військовополоненого Анни Михайлишин, до гри долучилися майже 30 ветеранів та волонтерів, щоб нагадати: війна триває, а кожна родина, чиї рідні в російській неволі, веде свою щоденну боротьбу.

Футзальний матч на підтримку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців

До гри долучилися майже 30 ветеранів та волонтерів. Фото: Інна Сендецька-Монюк/Суспільне

“Для мене важливо, щоб люди про нас не забували. Щоб пам’ятали, що такі родини є, що їм болить. Я завжди кажу: горе та біль в нас — спільні. Історія в кожного різна, але проблема ця у всіх одна. На жаль, люди починають забувати”, — каже Анна Михайлишин.

Волонтерка Анна Михайлишин

Організаторка футзального матчу та дружина військовополоненого Анна Михайлишин. Фото: Інна Сендецька-Монюк/Суспільне

Ветерани та волонтери, які кожні два-три тижні везуть допомогу на передову, цією грою вкотре нагадують про тих, хто перебуває у нелюдських умовах полону, розповідає голова Спілки волонтерів Прикарпаття Ігор Лукинів. Він також додає, що подібні заходи повинні відбуватися постійно.

В Івано-Франківську відбувся футзальний матч на підтримку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців

Жінки з плакатами на підтримку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Фото: Інна Сендецька-Монюк/Суспільне

“Дуже багато моїх знайомих та друзів зараз перебувають у полоні. Треба людям показати, що хлопці понад півтора року в неволі. Донести це до людей, бо для когось війна вже закінчилася. Слід постійно їм нагадувати про це”, — пояснює Ігор Лукинів.

Ігор Лукинів

Голова Спілки волонтерів Прикарпаття Ігор Лукинів. Фото: Інна Сендецька-Монюк/Суспільне

Наречений Насті Іващенко боронив українські землі на Луганському напрямку. Дівчина каже: востаннє чула його голос у червні 2022 року. Відтоді жодної звістки від нього немає.

Плакат з написом "Будь голосом полонених"

Фото: Інна Сендецька-Монюк/Суспільне

“Сьогодні ми зібралися на цьому футзальному матчі, аби нагадати суспільству і владі, міжнародним спільнотам, що у нас досі є тисячі полонених, які щодня піддаються тортурам, а також — тисячі зниклих безвісти. Хочемо нагадати нашій владі, що треба активніше вести процес обміну”, — говорить Настя Іващенко.

Настя Іващенко

Наречена зниклого безвісти військового Настя Іващенко. Фото: Інна Сендецька-Монюк/Суспільне

За словами керівника департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міськради Віталія Матешка, в місті регулярно проводять спортивні змагання на підтримку військовополонених. Це — чемпіонати з легкої атлетики, спаринги з окремих видів єдиноборств, футбольні матчі та марафонні забіги.

Футзальний матч на підтримку полонених у Франківську

Учасники футзального матчу — ветерани та волонтери. Фото: Інна Сендецька-Монюк/Суспільне

“Нам потрібно за будь-яку ціну витягувати наших людей з полону. Не лише військових, але й цивільних, які перебувають у різних куточках країни-агресора. Для нас дуже важливо, щоб ми це зробили”, — каже Віталій Матешко.

Категорії
Життя
Новини
Loading...