“Дім Сірка” організовує благодійний вечір: допоможемо безпритульним тваринам разом

370 безпритульних тварин на сьогодні знайшли прихисток у «Домі Сірка». Щомісяця лише на їхнє харчування волонтери витрачають близько 250 тисяч гривень. Такі величезні суми,...

370 безпритульних тварин на сьогодні знайшли прихисток у «Домі Сірка». Щомісяця лише на їхнє харчування волонтери витрачають близько 250 тисяч гривень. Такі величезні суми, каже очільниця притулку Наталія Когут, без підтримки громади їм не осилити. Тому вже впʼяте організовують вечір-аукціон на підтримку «Дому Сірка».

Мета благодійного вечора нагадати франківцям про долю безпритульних тварин та проблеми притулку. Головним також є знайти люблячих господарів для трарин, які залишились в нас. Ну і звичайно допомогти фінансово: це корми, лікування та вольєри, на які власне ми будемо збирати кошти на благодійному вечорі, – зазначила Наталія Когут.

З початком війни проблеми з безпритульними тваринами лише загострилися. За 2023 рік притулок витратив майже 7 мільйонів гривень на лікування тварин, яких привезли із прифронтових територій. Адже «Дім Сірка» прийняв понад 400 таких собак, 80% з них були хворими та потребували меддопомоги.

На наші плечі впали величезні витрати. Кожна тварина, в стресі привозила із собою хвороби, і лікування коштувало не дешево. Багато людей, які переїхали на Прикарпаття із зони бойових дій, брали тварин із собою. Але так, як власники квартир відмовляли в заселенні з собаками, то вони відповідно потрапляли в притулок, – зізнається Наталія Когут.

Наразі, тішиться Наталія Когут, вже вдалося знайти люблячу родину для 350 собак із прифронтових територій. Але з’явилася нова проблема – бракує притулку для котів.

За час війни до нас також привезли близько 180 котів з прифронтових зон, і це стало ще одним викликом. На жаль, в Івано-Франківську немає котячого притулку. Тож коли військові привозили котиків, ми не могли залишатись осторонь. Зараз котики вже мають господарів, – додала Наталія Когут.

Тож 30 січня о 18:00 в готелі “Надія”, відбудеться благодійний вечір на підтримку “Дому Сірка”. Долучайтесь до заходу та разом забезпечимо тепло й їжу для безпритульних тварин.

Категорії
Новини
Новини
Loading...