До бюджету України повернули майже 1,5 млрд грн, які намагалися вкрасти на закупівлі артснарядів для ЗСУ — Умєров

Про це інформує Служба безпеки України. Зазначимо, що військова контррозвідка СБУ викрила цю оборудку у грудні 2023 року. Тоді за сприяння керівництва Міноборони було...

Про це інформує Служба безпеки України.

Зазначимо, що військова контррозвідка СБУ викрила цю оборудку у грудні 2023 року. Тоді за сприяння керівництва Міноборони було затримано організатора «схеми» — керівника одного з Головних управлінь Міністерства оборони.

Посадовець намагався привласнити бюджетні кошти, виділені під держзамовлення для потреб українських військ. Для цього він організував переведення з балансу Міноборони на зарубіжні рахунки афілійованої фірми-посередниці майже 1,5 млрд грн за придбання артилерійських снарядів.

«Ця сума на 30% перевищила вартість іншого, альтернативного контракту, який уклала новостворена на той момент Агенція оборонних закупівель», — йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили військовому чиновнику про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчиненому за попередньою змовою осіб.

Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...