Рейтинг Університету Короля Данила серед інших ЗВО підвищився на 55 сходинок 

Згідно з консолідованим рейтингом закладів вищої освіти України 2023 року, який сформований інформаційним ресурсом «Освіта.ua», Університет Короля Данила наразі посідає 159 місце з-поміж інших...

Згідно з консолідованим рейтингом закладів вищої освіти України 2023 року, який сформований інформаційним ресурсом «Освіта.ua», Університет Короля Данила наразі посідає 159 місце з-поміж інших закладів вищої освіти України.

Аналіз здійснюється щороку на основі найбільш авторитетних серед експертів та ЗМІ національних рейтингів закладів освіти України (кожен із яких застосовує різні критерії для оцінювання): «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт». Якщо у 2022 році УКД посідав 214 позицію, то в 2023 році вона підвищилася аж на 55 сходинок. Грантові програми для обдарованої молоді Фонду імені отця Івана Луцького, відповідно – вищий конкурсний бал ЗНО / НМТ абітурієнтів, наукова робота у виші та своєчасне реагування на запити ринку праці і наявність дуальної форми навчання, відтак – контрактне навчання для зацікавлених – фактори, що уможливили якісно вище позиціонування в рейтингу.

Що більше, УКД є лідером у прогнозуванні потреб освіти, тісна співпраця зі стейкхолдерами і впровадження нових актуальних освітніх програм забезпечують унікальні можливості для здобуття освіти. 

Важливим фактором залишається зосередження уваги на внутрішніх процедурах забезпечення якості освіти, зокрема проведення моніторингів та формування на їхній базі аналітичних відомостей і рекомендацій для вдосконалення освітніх програм, а уможливлення дистанційного навчання на платформі Moodle сприяє неперервності навчального процесу навіть у воєнний час.

Приваблює абітурієнтів і аспект академічної мобільності та можливість проходження практики на окремих спеціальностях за кордоном. Закладом укладено договори про співпрацю та меморандуми приблизно з 30-ма партнерами. Окрім того, реалізацією 6-ти проєктів за кошти ЄС представлена грантова діяльність університету.

«Стрімке зростання цінності Університету серед закладів вищої освіти зумовлене важливими здобутками в усіх сферах: науковій, навчальній, соціальній, культурній. Заклад у моєму баченні є тим осередком, який згуртовує студентську спільноту на ментальному рівні задля відчуття єдності українства та розвитку культури, – відзначає ректор закладу Мирослав Луцький і додає: – Таким чином, результативність напрямків діяльності Університету Короля Данила безсумнівно засвідчує осучаснений підхід до розуміння поняття «освіта», завдяки чому закладу справедливо піднімається сходинками рейтингу».

Категорії
Новини
Новини
Loading...