Сенат США провалив законопроєкт щодо допомоги України, буде повторний розгляд

Сенат США не проголосував за підтримку двопартійного законопроєкту щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, куди входило й нове фінансування для захисту американських кордонів. Про...

Сенат США не проголосував за підтримку двопартійного законопроєкту щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, куди входило й нове фінансування для захисту американських кордонів.

Про це повідомляє видання The Hill.

Як зазначається, “за” прискорений подальший розгляд пакета висловилось 50 сенаторів Сполучених Штатів, коли потрібно було 60 голосів.

Тепер Сенат може винести на розгляд так званий “план Б”, про який раніше говорив лідер демократів Чак Шумер, — законопроєкт, із якого виключать усі норми про кордон. Тобто далі голосуватимуть лише за виділення допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Своєю чергою представниця Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу після провального голосування заявила, що члени Республіканської партії, які не підтримали законопроєкт про фінансування потреб нацбезпеки, що включає допомогу Україні, Ізраїлю, Індо-Тихоокенському регіону та безпеку кордону, “грають у політичні ігри”.

Речниця зауважила, що над текстом угоди місяцями працювали демократи та республіканці Сенату, які врешті дійшли згоди стосовно безпекових заходів на кордоні та змін в міграційній політиці. Окрім цього, законопроєкт підтримала навіть профспілка прикордонників.

“Багато пропозицій щодо кордону, які містилися у двопартійній угоді — це речі, про які республіканці говорили роками, речі, які вони хотіли змінити. І ми чули республіканців, які казали, що ця угода — найкраще, що вони могли отримати. Тому вони грають у політичні ігри — це чиста політика, і вони повинні понести за це відповідальність”, — підкреслила Жан-П’єр.

5 лютого Сенат США представив компромісний законопроєкт на 118,28 мільярда доларів, який передбачає виділення 60,06 мільярда доларів на підтримку України, 14,1 мільярда — Ізраїлю, 20,2 — на охорону кордону.

Вже наступного дня, 6 лютого, з’явилися прогнози, в яких передбачали провальне голосування за компромісний законопроєкт, оскільки його відмовилися підтримувати республіканці.

Сенат США у четвер о 19:00 за Києвом повторно розгляне “чистий” законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи.

Категорії
Новини
Новини
Loading...