СБУ оголосила про заочну підозру співачці Повалій

Служба безпеки України зібрала доказову базу на співачку та колишню народну депутатку Таїсію Повалій, яка виправдовує війну Росії проти України. Їй оголошено про заочну...

Служба безпеки України зібрала доказову базу на співачку та колишню народну депутатку Таїсію Повалій, яка виправдовує війну Росії проти України. Їй оголошено про заочну підозру.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Напередодні повномасштабного вторгнення, Повалій виїхала до Росії, де отримала російське громадянство та публічно підтримала дії Кремля.

“Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла президента РФ Володимира Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ. Крім того, у вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Леоніда Пасічника (ватажок самопроголошеної “ЛНР”) виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді прямо зі сцени Повалій висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України”, — йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що експертиза підтвердила факти підривної діяльності співачки на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Таїсії Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Оскільки Повалій перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини. Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...