10 років Майдану: у Франківську вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Гурика. ФОТО

На території Прикарпатського національного університету, біля Обеліска студентам і викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, вшанували пам’ять героя Небесної сотні Романа Гурика....

На території Прикарпатського національного університету, біля Обеліска студентам і викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, вшанували пам’ять героя Небесної сотні Романа Гурика.

Про це пише mi100.

Десятки студентів, викладачів і просто небайдужих франківців зібралися біля меморіалу 20 лютого – у День Героїв Небесної Сотні.

“Десять років це дуже великий проміжок часу, але таке враження, що пройшло десь пів року. Ці всі події настільки живі в голові, і постійно про це думаєш, ці дати відновлюються в нашій свідомості. Постійно задаюсь питанням, яким би був Роман зараз. Яким би чоловіком він був. Направду, ніхто не міг знати 10 років тому, що у нас буде повномасштабна війна, ми думали що далі вже нема куди. А виявляється то був лише початок. Мені дуже шкода, що такою дорогою ціною, ціною життів обходиться нам свобода та гідність”, – каже мати Героя Ірина Гурик.

За її словами, пам’ятати про самопожертву та подвиг українців треба завжди і повсякчас про це нагадувати молодому поколінню, аби така трагедія не повторилась знову.

Ректор університету Ігор Цепенда зазначив, що у лавах ЗСУ зараз близько 50 студентів та викладачів, які пішли захищати Україну.

“Подвиг тих, хто десять років тому стояв на Майдані, виховав ціле покоління молодих людей, які зараз хоробро боронять нашу незалежність на фронті. Це має неоціненне значення, адже Герої Небесної Сотні були першими, хто відреагував на небезпеку, яка тоді нависла над нашою державою та пішли у бій. Це не лише пам’ять, а й виклик за нас всіх – ми маємо споконвічного небезпечного ворога, який намагається нас знищити”, – каже Ігор Цепенда.

Категорії
Новини
Новини
Loading...