Президент Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків

Відповідний законопроєкт Рада підтримала 23 лютого. Президент України Володимир Зеленський підписав закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну служби під час воєнного...

Відповідний законопроєкт Рада підтримала 23 лютого.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну служби під час воєнного стану.

Про це йдеться в картці проєкту “Про внесення змін до глави ХІІ “Прикінцеві положення” Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо строків строкової військової служби” (№11035) на сайті парламенту.

Закон встановлює, що під час проведення загальної мобілізації і дії правового режиму воєнного стану строковики, термін військової служби яких закінчився під час воєнного стану та службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються в запас у строки, визначені указом Президента.

Передбачається, що такі особи не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації впродовж 12 місяців з дня звільнення в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати службу.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...