Традиційна інспекція навідалась у Пасічну

Традиційна вівторкова інспекція Руслана Марцінківа вирушила у мікрорайон Пасічна. Ще минулого тижня мешканці Горбачевського, 40 у соцмережах поскаржилися на захаращену приватну будівлю неподалік їх...

Традиційна вівторкова інспекція Руслана Марцінківа вирушила у мікрорайон Пасічна.

Ще минулого тижня мешканці Горбачевського, 40 у соцмережах поскаржилися на захаращену приватну будівлю неподалік їх житлового будинку. Тут, кажуть, люди бачили неодноразово щурів, також тут збираються бездомні собаки. І це все по сусідству із дитячим майданчиком та багатоповерхівкою. Міський голова зі своїми заступниками та комунальниками особисто поспілкувався з мешканцями.

«Тут купа сміття завжди, розвелися щури та кліщі. Діти тут не можуть гуляти, тому що тут  небезпечно. Друге питання – хочемо перенести смітник, тому що сміття скидають практично з усього району. І третє питання – хочемо поставити шлагбауми, тому що наш двір проїзний. Діти не можуть безпечно гуляти, проводити час так, як їм захочеться, тому що дуже багато машин. Ми мешканці Горбачевського 40, сьогодні запросили міського голову сюди, щоби він нам допоміг вирішити цю проблему, тому що ми самі не в силі», – розповідає мешканка вул. Горбачевського, 40 Надія Григорович.

Також мешканцям двору неабияк заважають автомобілі, які їздять цим двором, щоби не виїжджати на центральну дорогу зі світлофорами. Загалом двір невеликий на 150 квартир, але дітей багато. І через хаотичну їзду автомобілів минулого року тут постраждали двоє дітлахів. Тому окрім перенесення смітників, люди просять встановити шлагбаум. Зустріч із мешканцями тривала близько півгодини. Далі інспекція вирушила обстежувати мікрорайон Пасічну. Через вулиці Горбачевського, Федьковича вийшли до автовокзалу та гімназії імені Сабата. Де-не-де за цим маршрутом після зими залишилися ями на дорогах. Їх, каже директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак, доведеться латати під час ямкових ремонтів.

«Через війну, за ці два роки фактично менше стали виконуватися роботи. Відповідно, багато чого приходить в такий занепад. Зокрема десь по дорогах ями робляться. Будемо продовжувати їх ремонтувати ямковим ремонтом. Також скаржилися мешканці на смітники. Смітники – то наша проблема. Ми, на жаль, не можемо зараз упорядкувати їх в плані сортування сміття. Будемо думати, як вирішувати ці проблеми, зокрема Горбачевського 40», – зазначив директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

Далі за маршрутом – дамба, сквер «Первоцвіт» та зупинки громадського транспорту. Тут варто зазначити, що після зими на цих територіях чисто. Комунальники добре справились із прибиранням.

«Зупинки, сквери, відпочинкові зони зауважень наразі не було і стараємось робити роботи для покращення. Звертали увагу на дамби, на зупинки громадського транспорту, також на сквери та відпочинкові зони. Тут зараз проводяться роботи з очищення, готуємо територію для відпочинку мешканців», – каже директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.

Чистий та готовий до весни Івано-Франківськ – головне завдання для комунальників на найближчий місяць. Загалом, резюмує міський голова Руслан Марцінків, мікрорайон Пасічна – добре розвинена частина міста. Багато що зроблено за минулі роки, однак поточні ремонти тут таки необхідні.

«Мешканці запросили, ми прийшли, відреагуємо. Також подивилися, що треба зробити прибирання. Зараз уже закінчується зима, почнеться весна, і треба, щоби місто було чисте, прибране й упорядковане. В цьому мікрорайоні багато що вдалося зробити за попередні роки, але багато ще попереду. Тому спілкуємось, говоримо, хочемо дещо зробити біля гімназії упорядкування. Хочемо також те, що можна зробити поточними, невеликими ремонтами. Бо загалом найголовніше зараз допомагати нашим військовим. Але й місто повинно бути чистим і достойним українським тилом», – підсумував нинішнє інспектування мікрорайоном Пасічна Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Категорії
Місто
Новини
Loading...