Прийом міського голови: мешканці громади звертаються за допомогою

У перший понеділок місяця, третього березня, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків провів традиційний прийом громадян. Мешканці нашої ТГ прийшли до очільника громади із найрізноманітнішими...

У перший понеділок місяця, третього березня, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків провів традиційний прийом громадян.

Мешканці нашої ТГ прийшли до очільника громади із найрізноманітнішими проблемами. Хтось із проханням матеріальної допомоги у зв’язку зі станом здоров’я, хтось хоче покращення благоустрою або ж доступності на вулиці, якій живуть. Інвалід ІІ групи Богдан Томчук прийшов до Руслана Марцінківа з проханням зробити шматок дороги, щоби чоловік міг самостійно доїхати від дому до магазину. І хоча це кілька десятків метрів, однак вони стали серйозною перешкодою для пересування на візку.

«Чи може наша влада зробити ремонт вулиці так, щоби я зміг проїхати до магазину. А там буквально 30-40 метрів на вулиці Рильського трохи заасфальтовано до хреста, а далі не заасфальтовано, а тільки щебенем засипано. І я вже другий рік мучаюсь, щоби купити навіть хліб і молоко. Мені потрібно, щоби мер наш зробив хоча б доріжку, таку як він робить по місту. Хай буде бруківка. 30-40 метрів і я буду задоволений», – мешканець Івано-Франківська, інвалід ІІ групи Богдан Томчук.
Анна Сірячок – дружина військовослужбовця 102 бригади територіальної оборони. Сім’я переїхала до Івано-Франківська із Полтави. Тут придбали квартиру, однак реєстрації у нашій громаді ще не мають. Жінка просить надати бодай якусь допомогу її чоловіку. Чи то виплати на спорядження, реабілітацію, чи компенсацію комунальних послуг.

«З цього приводу ми не зможемо нічого зробити, бо чоловік офіційно не член Івано-Франківської громади. Хоч квартира і давно куплена, але чекаємо, поки її офіційно здадуть. Але в принципі нам зможуть допомогти в іншому питанні, на яке ми не звертали уваги. Це питання фінансової допомоги на реабілітацію чоловіка після його тяжкого поранення», – каже дружина військовослужбовця 102 бригади ТрО Анна Сірячок.
Також на прийом приїхали мешканці села Камінне. Люди просять зробити частину дороги від центру села до хутора Мельники. Кажуть, понад 2 кілометри шляху є розбитими і проїхати там неможливо. 

«Там є дорога протяжністю 2,5 км. І так як до нас їде комунальний автобус, а дорога не дуже в нормальному стані, то ми дуже просимо Марцінківа, щоби він нам з тією дорогою щось порадив. Після цього прийому надія є. Далі що буде – будемо бачити, каже, що десь скоро він нам з тою дорогою допоможе. Ну і ми дуже дякуємо за все: за автобус дуже дякуємо, бо він нам продовжив автобус від центру села і до вулиці Мельник», – мешканка села Камінне Орися Долгова.
Один із найважчих прийомів громадян – каже міський голова Руслан Марцінків. До нього із проханням дізнатися бодай звістку чи допомогти у пошуках безвісти зниклих на війні франківців звернулися близькі та родичі військовослужбовців.  

«Сьогодні було дуже багато питань. Дуже багато людей, рідні яких зникли безвісти. Люди приходять з проханнями знайти свого сина, знайти свого чоловіка, знайти свого брата. Тому це найважчі питання. Також маємо матеріальні допомоги, маємо різні допомоги, які можемо надати. Але, на жаль, це не поверне наших Героїв. Тому це найважчий прийом людей, які приходять з такими проблемами. Друге – це люди багато приходять з матеріальними допомогами на лікування онкохворих, щодо заміни суглобів, з іншими хворобами, тому стараємось вирішувати», – резюмував про хід прийому громадян Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Нагадуємо, кожного першого понеділка місяця міський голова запрошує на прийом мешканців громади. На зустріч до Руслана Марцінківа можна записатися за тиждень до прийому на першому поверсі приміщення міської ради у відділі звернень громадян.

Категорії
Місто
Новини
Loading...