У місті Івано-Франківськ дружини зниклих безвісти чоловіків з “Едельвейсів” вийшли на вулиці, щоб нагадати про своїх чоловіків. ФОТО,ВІДЕО

Рідні захисників з 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», які вважаються зниклими безвісти або військовополоненими, прийшли на Вічевий майдан в Івано-Франківську, щоб нагадати про героїв....

Рідні захисників з 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», які вважаються зниклими безвісти або військовополоненими, прийшли на Вічевий майдан в Івано-Франківську, щоб нагадати про героїв.

8 березня в центрі Івано-Франківська пройшла мирна акція. Дружини, діти та батьки бійців «десятки» вийшли на Вічевий майдан, щоб вчергове нагадати про зниклих та полонених захисників.

Рідні прийшли зі стягами батальйонів та бригад, світлинами захисників та транспарантами з проханням повернути героїв додому: «Твоя черга боротись! Знайдіть і поверніть наших рідних» «Більше 20 місяців невідомості». «Чекаємо» «Знайдіть і поверніть мого татуся». «Чекаємо тебе сину».

В центрі Вічевого майдану встановили символічну стіну з шевронами зниклих «едельвейсів». Також стіну прикрасили живими тюльпанами – саме ці квіти найчастіше дарують чоловіки 8 березня, в Міжнародний день захисту прав жінок, своїм дружинам, матерям та донькам.

«Я думаю, що вони б зараз дуже хотіли нас привітати, але вони це доженуть. Я вірю, що вони повернуться і нас привітають. Дякую, що ви стоїте за своїх рідних до кінця, за те, що робите велику справу. Повірте, наші «Едельвейси» це відчувають», – прозвучало від дружини одного з бійців «десятки».

Довідково:

10-та окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс» — військове з’єднання у складі Сухопутних військ Збройних сил України, яке базується в місті Коломия. Була створена 1 вересня 2015 року. З 2016 року «десятка» виконувала бойові завдання на Донеччині та Луганщині.

З початком повномасштабного вторгнення часина «едельвейсів» була перекинута на волинський напрямок, щоб не допустити ймовірного наступу РФ з території Білорусі. Також бійці «десятки» в перші дні вторгнення перебували на київському напрямку в резерві командувача Сухопутними військами ЗСУ. У березні воїни 10 ОГШБр проводили штурмові дії та взяли під свій контроль кілька населених пунктів. Після визволення Півночі України, 10 ОГШБр була переведена на Донеччину, де, зокрема бригада відзначилась в обороні Соледара і прилеглих районів.

5 травня 2023 року 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс» Сухопутних військ Збройних Сил України указом Президента України Володимира Зеленського відзначена почесною відзнакою «За мужність та відвагу».

Категорії
Життя
Новини
Loading...