Інспекція за розкладом

Попри зниження температури в Івано-Франківську, традиційна інспекція міста таки відбулася. Із  самого ранку міський голова Руслан Марцінків разом із заступниками та очільниками комунальних підприємств...

Попри зниження температури в Івано-Франківську, традиційна інспекція міста таки відбулася.

Із  самого ранку міський голова Руслан Марцінків разом із заступниками та очільниками комунальних підприємств вирушили на перевірку вулиць Івано-Франківська після зими. Почали інспектувати від кінця вулиці Бельведерської. Далі через Млинарську, Ясінського та невеликими вуличками вийшли до Набережної. У полі зору дороги, тротуари та узбіччя. 

«Сьогодні перевіряли чистоту та прибирання міста. Звертали увагу на прибирання перших газонів, скверів, тротуарів. Велику увагу було зосереджено саме на відновлювальних роботах – це дороги, міжбудинкові проїзди. Були зауваження з відновленню тротуарів», – розповів директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.

Після зими традиційно багато сміття, каже в.о. заступника директора Муніципальної інспекції Ярослав Андрусишин. Особливо неподалік ринків та торгових точок. За словами муніципального інспектора, з порушниками проведуть бесіду. 

«За результатами інспекції. Ми проходили вулицю Тичини, де було виявлено засмічення біля тимчасових споруд. На що будуть складені відповідні приписи із підприємцями буде проведена бесіда про недопущення порушень правил благоустрою. Також бачили засмічення біля магазинів і відсутність урн. Про що також буде проведено бесіду та складено приписи. У разі невиконання приписів буде складено протоколи. Інспектори систематично на своїх секторах виявляють порушення, складають приписи. Зазвичай, люди реагують, прибирають», – каже в.о. заступника директора Муніципальної інспекції Ярослав Андрусишин.

А ще – дороги. З року в рік після зими з’являються нові ями на автомобільних артеріях Івано-Франківська. Особливо їх багато утворилося саме на невеликих вуличках, якими нині йшла інспекція. Вирви защебенять. Таке доручення дав Муніципальній дорожній компанії Руслан Марцінків. Відтак очільник громади зауважив – комунальникам бракує рук. 

«Були на Ясінського, Набережній, Млинарській, тобто всі вулички, які потребують хоча б підсипки щебенем, або поточного ремонту. Дивилися, як вивозиться сміття, як прибирається. Основна проблема це брак кадрів, тобто брак людей, які можуть працювати в комунальних підприємствах. Також наші комунальники беруть участь у різних заходах, зокрема зараз в Донецькій області будуть фортифікаційні споруди. Тому є брак кадрів і запрошуємо всіх в команду, стати працівником нашого комунального підприємства. Дуже важливо, щоб місто навіть в умовах війни було чисте й впорядковане, вивезене сміття і місто було б комфортним для проживання для мешканців і військових, які повертаються з війни», – резюмував міський голова Руслан Марцінків.

Категорії
Місто
Новини
Loading...