Міносвіти вирішило призупинити об’єднання вишів на час вступної кампанії

Міністерство освіти вирішило призупинити процес модернізації мережі закладів вищої освіти в Україні, поки триває вступна кампанія. Про це повідомив очільник МОН Оксен Лісовий. Він нагадав, що...

Міністерство освіти вирішило призупинити процес модернізації мережі закладів вищої освіти в Україні, поки триває вступна кампанія.

Про це повідомив очільник МОН Оксен Лісовий.

Він нагадав, що 14 березня стартувала реєстрація на національний мультипредметний тест (НМТ), основна сесія якого відбудеться з 14 травня по 25 червня. Після цього розпочнеться активна фаза вступної кампанії.

«Але ми розуміємо, що і вступники, і заклади освіти вже активно до неї готуються. Тож вирішили у цей період не пропонувати на розгляд уряду зміни у мережі ЗВО, крім тих, що вже перебувають на погодженні у ЦОВВ», — повідомив міністр.

Йдеться про три проєкти розпоряджень, які стосуються об’єднань вишів у Львові, Кривому Розі та Дніпрі.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада виступає проти об’єднання університетів у місті. Мова йде про Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та Івано-Франківський національний медичний університет.

Категорії
Місто
Новини
Loading...